časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

FEL ČVUT křtila knihu Optické přístupové sítě a přípojky FTTx

24. 6. 2014 | |

24. června 2014 proběhl v atriu Masarykovy koleje slavnostní křest nové knihy pracovníků Katedry telekomunikační techniky Fakulty elektrotechnické ČVUT Pavla Lafaty a Jiřího Vodrážky Optické přístupové sítě a přípojky FTTx, kterou vydalo Nakladatelství ČVUT. Knihu pokřtil děkan Fakulty elektrotechnické prof. Ing. Pavel Ripka, CSc.

 

 



Více o knize

Optické přístupové sítě a přípojky FTTx
Pavel Lafata - Jiří Vodrážka
1. vyd., duben 2014
294 stran, 141 obrázků
Praha, Nakladatelství ČVUT
ISBN 978-80-01-05463-5

Komunikace po optických vláknech patří neodmyslitelně k řešení páteřních telekomunikačních sítí, která postupně proniká i do sítí přístupových. Využívá zejména tzv. pasivních optických sítí, ve kterých se dosahuje rychlostí jednotek až desítek Gbit/s, vhodných pro připojení k Internetu s extrémně vysokou přenosovou rychlostí i k dalším aplikacím.

Publikace poskytuje komplexní přehled o optických přístupových sítích, jejich vývoji a parametrech, jejich plánování, výstavbě a měření i perspektivních směrech dalšího vývoje. Obsahuje tak ucelené informace pro aktuální rozvoj optických přístupových sítí a přípojek FTTx.
Odborná kniha poslouží nejen studentům, odborníkům a pracovníkům z oblasti ICT a telekomunikační techniky, ale i dalším zájemcům, kteří se chtějí seznámit s touto perspektivní technologií.

Možnost objednat si knihu přes e-shop https://eobchod.cvut.cz 
Přímý link na kartu publikace v e-shopu naleznete ZDE

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021