časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Ensto eFiller – pro domácí nabíjení elektromobilů

19. 6. 2019 | Ensto Czech, s. r. o. | www.ensto.com

Společnost Ensto má ve své nabídce také zařízení pro infrastrukturu elektromobility. Jde o nabíjecí stanice několika typů a velikostí, od nástěnných AC Wallboxů nejen pro domácnost, až po rychlé DC nabíjecí stanice.

Pod typovým označením eFiller se skrývá kompaktní nástěnná nabíjecí stanice s pevným nabíjecím kabelem. Zařízení je vhodné zejména pro jednoduché a bezpečné domácí nabíjení elektrických vozidel, kde se nepředpokládá potřeba propojení s backendovými systémy. V případě, že je nutná ochrana proti zbytkovému proudu, je třeba instalovat externí proudový chránič typu B.

Zařízení Ensto eFiller má moderní a zároveň nadčasový design. Kompaktní kovová konstrukce skříně na bázi hliníku a nerezové oceli zaručuje odolnost proti povětrnostním vlivům (krytí IP44) a vnějším mechanickým vlivům (IK10). Pevný nabíjecí kabel, s nímž se velmi snadno manipuluje, má délku 4,5 m. Samostatný držák nabíjecího konektoru může být nainstalován na nejvhodnější místo na zdi.

Maximální nabíjecí proud je omezen pouze dimenzováním elektrické instalace a instalovaným výkonem v dané domácnosti. Jeho výstupní výkon může být 3,6 kW nebo 11 kW.

Nástěnná nabíjecí stanice instalovaná doma má tu výhodu, že její majitel se o ni nemusí s nikým dělit. Je výhradně příslušenstvím domácího parkovacího místa. Těžko si lze představit jednodušší nabíjení elektrického vozidla. Majitel vozu může klidně relaxovat, zatímco eFiller bezpečně a spolehlivě nabíjí.

Ensto Czech, s. r. o.
Komerční zóna Čestlice, Obchodní 107, 251 01 Praha – východ
tel.: +420 272 680 124; www.ensto.com


Vyšlo v časopise Elektro č. 6/2019 na straně 55. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021