časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Emparro67 Hybrid = Nová dimenze decentralizovaného napájení

28. 2. 2017 | Murrelektronik CZ | www.murrelektronik.cz

Inovativní spínaný zdroj Emparro67 Hybrid od společnosti Murrelektronik je „multitalent“ s rozmanitými přednostmi: Jeho výhodou není jen přesun elektrického napájení z rozvaděče do prostoru zařízení, ale pomocí dvou integrovaných kanálů pro kontrolu zátěžového obvodu 24 VDC navíc sleduje proud a zajišťuje tak vysokou provozní spolehlivost. Rozhraní IO-Link umožňuje komplexní a transparentní komunikaci.

 Murrelektronik Emparro67 Hybrid

Plně zalité (IP67) spínané zdroje Emparro67 v odolném kovovém pouzdře zaujmou vysokou energetickou účinností - využije se až 93,8% vložené energie. Velkou výhodou tohoto decentralizovaného řešení je, že převod napětí z 230 VAC na 24 VDC již neprobíhá v rozvaděči, ale přímo u spotřebiče, čímž se snižují ztráty ve vedení na minimum. Rozvaděče pak mohou být konstruovány menší, v některých aplikacích je lze zcela vynechat.

Nový spínaný zdroj Emparro67 Hybrid má dva integrované Mico kanály pro elektronickou proudovou kontrolu, např. pro samostatné součásti zařízení, senzory, akční členy nebo, což je zvláště zajímavé, pro sběrnicové moduly. Samostatně s ním lze kontrolovat jak napájení senzorů a modulů, tak i napájení akčních členů připojených sběrnicových systémů. To zaručuje maximální provozní spolehlivost. Mico kanály pro sledování dvou zátěžových obvodů 24 VDC lze nastavit na různé hodnoty proudu. Vypínací chování se řídí zásadou: „co nejpozději, kdy je to možné, co nejdříve, kdy je to zapotřebí“.

Emparro67 Hybrid disponuje rozhraním IO-Link (konektor M12) a může jako zařízení komunikovat s nadřazeným IO-Link masterem. Díky tomu je možné použít Emparro67 Hybrid v plně propojených inteligentních aplikacích. Konkrétním příkladem aplikace je sledování životnosti zařízení. Společnosti vyrábějící stroje a zařízení mohou využít funkcí prediktivní údržby k rozvoji nových obchodních modelů.

Pro více informací navštivte www.murrelektronik.cz

Murrelektronik CZ spol. s r.o.

Murrelektronik CZ spol. s r.o.
Průmyslová 762
Stod
333 01
www.murrelektronik.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021