časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ELKO EP rozsvítilo v Holešově jedinečný vánoční strom

2. 12. 2011 | |

Speciální akci na letošní Vánoce připravila holešovská společnost ELKO EP, která umožnila návštěvníkům vánočních trhů v Holešově rozsvítit Betlémskou hvězdu na vánočním stromku pomocí SMS. Tento technicky vyspělý stromek bude lidem dělat radost po celou dobu adventu a výtěžek z poslaných SMS poputuje na správnou věc.

Za celým projektem stojí holešovská firma ELKO EP, špičkový výrobce inteligentní elektroinstalace. „Chtěli jsme ukázat, jak mohou být elektroinstalace hravé a přitom přispět na dobrou věc,“ vysvětluje Jiří Konečný ze společnosti ELKO EP.

Rozsvícení hvězdy je provedeno pomocí GSM spínače, jenž má v sobě SIM kartu stejně jako mobilní telefon. Tento spínač po přijmutí sms v předepsaném znění nejen hvězdu rozsvítí, ale také zaznamená, kolik návštěvníku SMS poslalo (GSM spínač obsahuje SMS počítadlo, které zaznamenává každou sms, a na základě tohoto počítadla bude po skončení akce vyplacena částka pro nadaci Světluška). Ve spínači je zabudován také časovač, který po půlminutě hvězdu opět zhasne a tato je, tak připravena na další sms, která ji opět rozsvítí. Pokud je hvězdička dlouho bez povelu – doručené sms, smutkem sama blikne. Za každé rozsvícení komety přispěje společnost ELKO EP 7 Kč na konto nadace Světluška.

Akce probíhá celý advent a nasbíraný výtěžek se po ukončení předá nadaci Světluška.

www.elkoep.cz

 




EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021