časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Dvě nové akumulátorové leštičky od FLEX pro maximální mobilitu

31. 5. 2018 | FLEX Elektronářadí, s. r. o. | www.flex-tools.com

FLEX-Elektrowerkzeuge představuje akumulátorovou leštičku PE150 18.0-EC (obr. 1) a excentrickou orbitální akumulátorovou leštičku XFE 15 150 18.0-EC (obr. 2) pro maximální výkon při opravách automobilů a péči o ně.


Obr. 1. Aku rotační leštička

„Jsme první výrobce elektrického nářadí na světě, který dodává své akumulátorové leštičky se dvěma různými druhy leštění – rotačním a excentricky orbitálním,“ říká Oliver Gnann-Geiger, vedoucí marketingu ve FLEX-Elektrowerzeuge GmbH. Kromě silného, velmi výkonného motoru inovativní leštičky uživatele přesvědčí nízkým hlukem při maximálních rychlostech a bezproblémovým chodem při nízkých vibracích. Design leštiček, zaměřený na práci s nimi, umožňuje uživateli hladké a přesné leštění i v těžko dostupných místech: v lakovnách, při restaurování barvy nebo při tzv. Smart Repair. Dále je lze využít např. v leteckém průmyslu, při stavbě lodí nebo opracování akrylátového skla (plexiskla). „Dosáhli jsme obřího skoku na cestě k nezávislosti na elektrických zásuvkách. S novými akumulátorovými leštičkami od FLEX poskytujeme našim zákazníkům neskutečnou flexibilitu a mobilitu. Automobilní trh, opravny aut i automobiloví nadšenci již dlouho na akumulátorovou leštičku čekali,“ zdůrazňuje Oliver Gnann-Geiger.


Obr. 2. Aku excentrická leštička

Důraz je kladen na velký výkon a jednoduché ovládání s nízkými vibracemi

Byla použita osvědčená převodová technika leštiček PE 14-1/14-2 FLEX a současně převodová technika leštiček XFE 7-15. „To z nás dělá jediného výrobce na světě, který má k dispozici akumulátorovou excentrickou orbitální leštičku s patnáctimilimetrovým lešticím záběrem,“ potvrzuje Oliver Gnann-Geiger.

„Naše výkonné akumulátorové leštičky dosahují stejných výsledků jako ty napájené ze sítě.“

Přednosti: velký točivý moment, hladký chod, velmi efektivní a odolný EC (elektronicky komutovaný) motor a inteligentní Electronic Management System. Co se týče ergonomiky a ovládání, v porovnání s klasickými leštičkami nevykazují žádné nevýhody. Optimální podpora je zajištěna známou ergonomicky zakřivenou rukojetí s tzv. SoftGripem, která uživateli umožňuje naprosto přesně navádět lešticí nástroj. Přední rukojeť je identická s rukojetí klasických leštiček, stejně tak je tomu s pozicí zapínání, se zacházením a odezvou nářadí. Zadní rukojeť byla přepracována a upravena pro lepší zacházení. Potenciometr uprostřed je čitelný jak pro praváky, tak pro leváky (obr. 3). Optimální umístění dobíjecích baterií s promyšleným rozvržením hmotnosti dává uživateli volnost pohybu a jistotu ve vedení nástroje.


Obr. 3. Zcela přepracovaná zadní rukojeť

Výkonné 18V baterie pro větší výkon a delší výdrž

Nové akumulátorové leštičky jsou vybaveny dvěma výkonnými bateriemi s dlouhou životností a krátkou dobou nabíjení. „Největší výkon již nutně neznamená potřebu kabelu. Kombinace nejnovější techniky EC motoru a inteligentních baterií znamená, že uživatel může pracovat se dvěma 5,0A·h bateriemi téměř bez přerušení,“ potvrzuje Oliver Gnann-Geiger. Dobrý výkon akumulátorového nářadí od firmy FLEX je založen na inovativní koncepci baterií, která používá různé komponenty k dosažení velkého výkonu a delší doby výdrže. Osmnáctivoltové baterie jsou dostupné
ve verzích 2,5 A·h nebo 5,0 A·h.

Originální doplňky od FLEX

Leštičky jsou k dostání v těchto třech variantách:
– samotná leštička bez dobíjecí baterie a nabíječky,
– sada leštičky s baterií a nabíječkou,
– P-set se širokým spektrem doplňků.

Společnost FLEX dodává množství různých doplňků, zahrnujících systémové a spotřební doplňky pro celou škálu použití (obr. 4). Sortiment doplňují mikrovláknové lešticí hadříky a bezkřemičité abrazivní laky. Uživatel si může pro jejich uložení vybrat mezi taškou přes rameno a kufříkem na nářadí L-BOXX.

Leštičky PE 150 18.0-EC a XFE 15 150 18.0-EC jsou dostupné od konce března 2018.


Obr. 4. Oba stroje jsou dostupné i jako sada

O firmě FLEX

Řemeslník je pro FLEX-Elektrowerzeuge GmbH, firmu sídlící v Steinheimu an der Murr, na prvním místě. Proto tento známý výrobce nářadí už 90 let jezdí na místa, kde se toto nářadí používá – stavby, dílny a továrny. Nepřestávající dialog a mnoho let zkušeností znamenají, že FLEX neustále přichází s novými a inovativními řešeními, která zajišťují lepší a ekonomičtější práci. Produkty firmy FLEX získaly již mnoho ocenění, včetně ocenění Designpreis Deutschland 2011, IF product design award 2011, Red Dot Design Award 2014 a Plus X Award 2014. FLEX v současné době zaměstnává 240 lidí a své produkty prodává prostřednictvím globální sítě obchodníků. Více informací je k dispozici na: www.flex-tools.com/cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021