časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Dny teplárenství a energetiky otevírají registraci

13. 12. 2013 | |

Budoucnost českého teplárenství a energetiky. Téma, které v odborné i laické veřejnosti rezonuje stále častěji. Nové trendy a směry se dotkly také největší konference v oboru. S novým názvem i koncepcí se Dny teplárenství a energetiky uskuteční 23. až 25. dubna 2014 v Hradci Králové. Navazují na 19 ročníků konference pořádané Teplárenským sdružením ČR. „U příležitosti 20. výročí námi pořádané konference měníme tvář i program akce. Kromě tradičního obsahu chceme zdůraznit i technickou část a rozšířit působení na ostatní související obory,“ uvedl Martin Hájek, ředitel Teplárenského sdružení ČR.

Dálkové zásobování teplem, na které je v ČR napojeno více než 1,5 milionu domácností, se ocitá ve složité situaci a jeho budoucnost může být nejistá. Ceny energetických surovin, emisní povolenky, přísné emisní limity, prolomení limitů těžby uhlí, úspory tepla – to všechno jej může ovlivnit. Dokáže se české teplárenství vyrovnat se všemi změnami a dokáže obstát v konkurenci s dalšími způsoby dodávek tepla?

Na tyto a další otázky se pokusí odpovědět nejen zástupci Teplárenského sdružení ČR a vrcholového managementu teplárenských a energetických společností a státní správy. Konference také přivítá jejich technické pracovníky, předsedy bytových družstev, starosty, představitele správy bytového fondu měst a obcí i technologické firmy. Po diskusích nad prolomením těžebních limitů pro potřeby tepláren nás čeká debata nad mírou její využitelnosti.

Na jednotlivých konferencích a seminářích v královéhradeckém kongresovém centru ALDIS se bude diskutovat nejen o technice a technologiích pro soustavy zásobování teplem a chladem, ale také o nových tématech, jako jsou energetická náročnost budov, rozúčtování nákladů na teplo nebo uzemní energetické koncepce, které s teplárenstvím úzce souvisí. Na hosty konference čekají také zajímavé exkurze – do uhelné teplárny v Opatovicích a malé vodní elektrárny Hučák.

„Dny teplárenství a energetiky jsou příležitostí pro osobní setkání, diskuze i udržování kontaktů, které k podnikání neodmyslitelně patří. Proto se v našich přípravách soustředíme i na posílení společenské stránky akce,“ uvedl Aleš Pohl ze společnosti Exponex, která akci organizačně připravuje.
Aktuální informace i zajímavosti z příprav akce naleznou zájemci na stránkách www.dny-tep-en.cz, registrovat se mohou u organizátora akce.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021