časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Dělitelná kabelová vývodka OBO

19. 9. 2017 | OBO BETTERMANN | www.obo.cz

V některých případech nelze v instalačních krabicích, rozváděčích nebo technologických skříních použít běžné membránové kabelové průchodky. Průchod kabelů a vodičů je potom nutné řešit prostřednictvím kabelových vývodek, jejichž aplikace může poskytnout vyšší stupeň krytí i ochranu před vytržením kabelu.

Dělitelná kabelová vývodka OBO

Klasická kabelová vývodka ovšem není zpravidla vhodná pro kabelovou konfekci, tedy pro kabely zakončené již před instalací koncovými konektory. Využití kabelové konfekce je přitom stále častější jak v nejrůznějších digitálních řídicích a ovládacích systémech, tak i v systémech informačních technologií. Praktický problém představuje často také potřeba výměny poškozené klasické kabelové vývodky při opravách již provozovaných systémů, neboť ji nelze provést bez odpojení procházejícího kabelu.

Všechny tyto problémy ale odpadají při využití dělitelných kabelových vývodek OBO Bettermann. Při velikostech M16, M20, M25, M32, M40, M50 a M63 umožňují jednoduchou aplikaci na kabely s již instalovanými konektory i případnou dodatečnou instalaci bez potřeby odpojení kabelů a vodičů již provozovaných zařízení a systémů. Díky tomu provázejí jejich aplikace podstatné úspory montážního času i ekonomických nákladů.

Vyrobeny jsou z vysoce kvalitních bezhalogenových plastů odolných proti UV záření a to ve dvou barevných provedeních, světle šedé a černé barvě. Podle provedení těsnící vložky mohou dělitelnou vývodkou OBO procházet jeden až tři kabely nebo vodiče a při správné montáži lze zajistit stupeň krytí IP67.


Vyšlo v časopise Elektro č. 8-9/2017 na straně 42. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

OBO BETTERMANN, s.r.o.

OBO BETTERMANN, s.r.o.
Modletice 81
Říčany u Prahy
251 01
www.obo.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021