časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Data Panel GmbH je novým členem skupiny Murrelektronik

4. 5. 2021 | Murrelektronik CZ spol. s r.o. | www.murrelektronik.cz

Murrelektronik doplňuje sortiment svých výrobků o instalační řešení pro mobilní stroje

Se založením společnosti Data Panel GmbH rozšiřuje skupina Murrelektronik portfolio svých výrobků o individuální decentralizovaná řešení pro mobilní stroje, které často pracují ve velmi drsných a náročných podmínkách.

Značné vibrace a prach při sklizni brambor, nízké teploty a sůl při úpravě sjízdnosti komunikací, stejně jako silné znečištění od bláta a špíny na staveništích jsou typickými každodenními provozními podmínkami těchto strojů. Stále široce rozšířené tradiční instalační koncepce s kabelovými svazky postrádají flexibilitu, setkáváme se dokonce i s netěsnými svorkovnicemi a díky rostoucímu technologickému rozvoji a potřebě neustále rozšiřovat a inovovat, dosahují stávající řešení svých limitů. Ve srovnání s tradičními instalačními řešeními nyní Data Panel nabízí koordinovaný, modulární a zásuvné systémové moduly pro náročné aplikace.

Řešení šitá na míru se skládají ze sběrnicových modulů a pasivních rozdělovačů od společnosti Data Panel, kdy společně s předmontovanými konektory od Murrelektronik perfektně splňují požadavky zákaznických aplikací. Navíc jsou robustní, odolné, 100 % testované a splňují očekávání požadovaná v prostředí s extrémní zátěží.

Maximalizovaná flexibilita

Sběrnicový blok pro CANopen xtremeDB nabízí osm portů pro vstupy a výstupy. Digitální, analogové, PWM / PWM(I), radiometrické a čítačové / frekvenční signály je možné individuálně konfigurovat. Díky způsobu připojení DT lze modul xtremeDB využít v kombinaci s připojovacími a propojovacími konektorovými kabely, nebo jednotlivými vodiči. Kombinace modulů od Data Panel a konektorových kabelů od Murrelektronik se osvědčila jako robustní, těsná a spolehlivá.

Data Panel GmbH je novým členem skupiny Murrelektronik

Odolné tlakovému čištění

Připojovací a propojovací kabely nejenom šetří čas nutný pro instalaci nebo hledání závad, ale navíc zajišťují, že mobilní stroje budou bezpečné a odolné i za extrémních podmínek. Kabely s konektory od Murrelektronik jsou plně zalité a odolné vůči použitým médiím a tlakovému čištění. Všechny připojovací kabely jsou navrženy pro 100% kompatibilitu a těsnost spolu s pasivními a aktivními distribučními bloky xtremeDB. Mobilní automatizace: “Připojit – a hotovo!”

Data Panel GmbH je novým členem skupiny Murrelektronik

Racionální instalace

Když dojde na téma “racionální instalace”, trh s mobilními stroji je stále v plenkách. Kabelové svazky dovedené do svorkovnic jsou v mnohých aplikacích stále ještě považovány za vrchol moderní techniky. Kvůli technologickému pokroku se ale koncept kabelových svazků blíží svým limitům, a to především v případě malých a středně velkých produkčních sérií. S pasivními sdružovači signálů xtremeDB a vhodnými kabely lze v mobilních strojích jednoduše a rychle využít principy modularity. Náročné a zdlouhavé hledání chyb lze takto zredukovat na minimum a stroj bude možné kdykoliv rozšířit.

Zájemci, kteří hledají optimální řešení v oblasti mobilních instalací, se mohou obrátit na specialisty firmy Murrelektronik jako jsou obchodní zástupce Tomáš Kulhánek a technik David Hanák. Pro další informace stačí kliknout ZDE.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021