časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

CombiTac zvládne větší nepřesnosti při napojení

1. 7. 2020 | Stäubli Systems, s. r. o. | www.staubli.com/cs-cz

Stäubli Electrical Connectors představilo novou verzi modulárního konektoru CombiTac, který si nyní poradí s nepřesnostmi při zapojení až do ±4 mm v obou osách a ±2° v rotaci.

Stäubli Electrical Connectors představilo novou verzi modulárního konektoru CombiTac, který si nyní poradí s nepřesnostmi při zapojení až do ±4 mm v obou osách a ±2° v rotaci.

Tato verze CombiTacu představuje kompletní řešení pro aplikace, které vyžadují vysokou toleranci při zapojení. Díky svým kompaktním rozměrům umožní výrazně zjednodušit design a ušetřit podstatné množství místa a nákladů.

CombiTac

Na obou stranách panelové verze standardního konektoru CombiTac jsou nyní k dispozici koncové díly s naváděcími trny na straně samce, které v průběhu napojení navádí kontakty díky kónickým koncovým dílům na samičím konektoru. Touto kombinací se konektor dokáže správně připojit i při posunu až o ±4 mm nebo při rotaci o ±2° oproti druhé části. Naváděcí trny jsou samozřejmě vybaveny izolačními krytkami pro maximální bezpečnost.

Toto řešení najde využití v celé řadě aplikací napříč průmyslovými odvětvími, kdekoliv jsou vyžadovány vyšší tolerance při napojení vybavení na výrobní lince nebo testovací stanici. Samostatnou kapitolou je potom využití konektorů CombiTac pro automatické dokování a nabíjení autonomních logistických vozíků (AGV) nebo mobilních robotů.

Hlavní výhody:
– Kompletní řešení s tolerancí pro napojení:
   – až ±4 mm posunu,
   – až ±2° rotace.
– Dlouholetá životnost: 100 000 spojovacích cyklů (minimální údržba a náklady).
– Šetří místo i náklady díky standardizovanému řešení.

Přidaná hodnota:
– hybridní konektor pro silovou elektřinu,
– konektor pro signály,
– konektor pro pneumatiku i hydrauliku.

www.combitac.com

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021