časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Český Murrelektronik chloubou korporace

12. 9. 2016 | Murrelektronik CZ | www.murrelektronik.cz

V úterý 6. září 2016 se konalo ve Stodu u Plzně slavnostní otevření reprezentativních prostor společnosti Murrelektronik CZ. Součástí této akce byla také prohlídka výrobního závodu Murr CZ spojená s odborným výkladem.

Společnost Murrelektronik CZ výrazně posiluje výrobu a v průběhu posledních pěti let již několikrát rozšířila výrobní kapacitu dostavbou nových hal. Základní kámen té poslední, nejnovější haly 6 byl položen před rokem 24. září 2015 a výroba zde byla zahájena začátkem července 2016. Její užitná plocha 4 200 m2 umožní zvýšení výroby a rozšíření skladovacích prostor závodu. Nová hala je využita pro výrobu konektorů a průmyslové kabeláže pro vedení signálů. Jde o další významný krok pro zvýšení flexibility korporace Murrelektronik, která umožní rychlejší uspokojování potřeb zákazníků.


Obr. 1. Slavnostní otevření reprezentativních prostor ve Stodu
(zleva: Vladimír Schnurpfeil, jednatel Murrelektronik CZ, Miloš Milichovský, Škoda Auto, Markus Schyboll, CEO Murrelektronik, Pavel Vlček, vedoucí závodu Murr CZ)

Součástí nové budovy jsou kromě výrobní haly 6 také reprezentativních prostory, které byly slavnostně otevřeny 6. září 2016 za účasti předních zástupců české i německé společnosti Murrelektronik (obr. 1). V těch moderních prostorech se nachází zázemí českého obchodního zastoupení, školicí středisko a výstavní aula společnosti, která je jakousi vstupní branou do světa Murrelektronik (obr. 2).


Obr. 2. Reprezentativní aula české společnosti Murrelektronik 

Výrobní závod ve Stodu se za 17 let své činnosti vypracoval na největšího výrobce celosvětově působící korporace podniků Murrelektronik a stal se jeho „výkladní skříní“ a skutečnou chloubou. Vyrábí se zde téměř všechny produkty rozsáhlého sortimentu od malých konektorů, přes inteligentní jističe až po transformátory. Díky tomu je český Murrelektronik také významným zaměstnavatelem v regionu obce Stod. V současné době zde pracuje na 700 lidí a v důsledku rozšiřující se výroby a úspěšným obchodním aktivitám společnosti zde vznikne v dohledné době dalších přibližně 300 pracovních míst.

 

Hlavní důvody úspěchu koncernu, na kterém se výrazně podílí i český Murrelektronik, vyjádřil výstižně Markus Schyboll, CEO Murrelektronik, když řekl:
„Jsme jeden z hlavních dodavatelů pro decentralizovanou automatizační techniku pro více než 20 000 zákazníků v oblasti strojírenství po celém světě. Naše řešení zaručují tři významné výhody: vytvářejí místo v rozváděčích, snižují náklady na instalaci a zvyšují disponibilitu strojů.“

 

Stručně o společnosti

Společnost Murrelektronik CZ je výhradním obchodním zastoupením skupiny Murrelektronik pro Českou republiku a dceřinou společností německé firmy Murrelektronik GmbH. Sídlo společnosti je ve Stodu u Plzně, kde rovněž sídlí český výrobní závod mateřské firmy, společnost Murr CZ.
Cílem obchodního týmu je poskytovat zákazníkům úspory v elektrických instalacích strojů a zařízení a na základě dodávek ucelených systémových řešení jim umožnit naplno a bez zbytečných ztrát využívat potenciál jejich strojů.
K hlavním zásadám společnosti patří špičková kvalita produktů a spokojenost zákazníků. Svůj úspěch společnost staví na motivovaných a angažovaných zaměstnancích. Její podnikovou filozofií je vytváření trvalých spojení pod mottem stay connected, a to nejen v technickém smyslu, ale také ve smyslu budování a udržování těsných osobních vztahů se zaměstnanci i zákazníky.

 (text, obrázky a video Kl)

 

 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021