časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ČEPS, a.s., obhájila vysoké ratingové hodnocení

4. 8. 2015 | ČEPS, a.s. | www.ceps.cz

Agentura Moody's potvrdila zachování aktuálního ratingu společnosti ČEPS na úrovni A2 se stabilním výhledem.

Stabilní rating na vysoké úrovni umožní společnosti ČEPS efektivní získání cizích zdrojů potřebných pro financování investičního programu. Hodnocení A2 je pouze o jeden stupeň nižší než rating České republiky.

„Zachování velmi dobrého ratingu zaručuje úspěšný vstup na dluhopisový trh. Stabilní výhled reflektuje názor Moody's, že investice společnosti ČEPS sice zvýší zadluženost firmy, ale zároveň si udrží solidní kapitálovou strukturu,″ říká předseda představenstva ČEPS, a.s., Vladimír Tošovský.

Proces obhajoby ratingu probíhal ve společnosti od počátku roku, kdy byly agentuře Moody's průběžně prezentovány aktualizované hospodářské výsledky, regulační rámec a další informace z klíčových oblastí rozvoje a obnovy přenosové soustavy. ČEPS, a.s., získala rating A2 v červenci 2012 a od té doby jej každoročně úspěšně obhájila.

I v letošním roce pokračuje v ČEPS, a.s., rozsáhlý rozvoj přenosové soustavy s cílem splnit nové požadavky tuzemských zákazníků i závazky vyplývající z mezinárodní spolupráce na trhu s elektrickou energií. Mimo jiné bude rekonstruována transformovna Otrokovice, stavět se začne transformovna Vernéřov, pokračuje také výstavba PST transformátorů v Hradci u Kadaně a výstavba nového vedení V458 propojující rozvodny Horní Životice a Krasíkov a pracuje se na zdvojení vedení 400 kV V410 Výškov – Čechy Střed.

Tiskové materiálay ČEPS, a.s.

ČEPS, a.s.

ČEPS, a.s.
Elektrárenská 774/2
Praha 10
101 52
www.ceps.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021