časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Cenově dostupné řešení tepelného zobrazování

1. 9. 2015 | RS Components | cz.rs-online.com

Společnost RS Components představuje cenově dostupné řešení tepelného zobrazování pro zařízení se systémem iOS a Android. Nový adaptér infračervené kamery společnosti FLIR Systems i jeho obslužná aplikace nyní podporují přední mobilní platformy a dostupnost osobních řešení tepelného zobrazování se tak dostává na zcela novou úroveň.

Společnost RS Components (RS), obchodní značka celosvětového distributora pro inženýry – Electrocomponents plc (LSE:ECM), oznámila zahájení prodeje nové generace termokamery FLIR ONETM. Všestranná kapesní termokamera FLIR ONE ve verzích pro platformu Apple iOS a Google Android promění mobilní zařízení ve výkonný nástroj pro tepelné zobrazování, který dokáže přesně zobrazovat teplo a měřit teplotu.  

FLIR ONE RS ComponentsNová termokamera FLIR ONE pro připojení k zařízením se systémem Android používá konektor micro-USB, nebo konektor Lightening v případě zařízení na platformě iOS, a představuje tak kompaktní příslušenství, které je možné snadno připojit k chytrému telefonu nebo tabletu. Model FLIR ONE je napájen vnitřní baterií a používá nejnovější generaci zobrazovací jednotky FLIR Lepton, která ve srovnání s předchozí verzí nabízí čtyřnásobné rozlišení. Pro dosažení ještě lepšího výsledného obrazu se používá patentovaná technologie multispektrálního dynamického zobrazování (MSX®) společnosti FLIR, která zvýrazňuje detaily tepelného obrazu pomocí snímků z viditelného spektra a ve výsledku tak vytváří snímky opravdu vysoké kvality. 

Díky modelu FLIR ONE může výhody termografie využívat široká škála uživatelů, například technici údržby staveb nebo strojů, správci budov, vývojáři, pracovníci bezpečnostních agentur, studenti nebo spotřebitelé. Společnost FLIR také oznámila, že vydá aktualizovanou vývojovou sadu softwaru (SDK) pro systém iOS a novou sadu SDK pro Android, aby tak vývojářům umožnila navrhovat kreativní aplikace pro obě přední mobilní platformy. Obslužnou aplikaci FLIR ONE je možné si stáhnout v obchodech Apple App Store a Google Play. Na trhu je také celá řada dalších aplikací pro tepelné zobrazování, které nabízejí funkce jako časosběrné snímání, panoramatické zobrazení nebo kreativní úprava snímků. 

Termokamera FLIR ONE představuje cenově dostupné zařízení, které zákazníkům umožní vstoupit do světa termografie a zařazuje se do portfolia společnosti RS Components vedle profesionálních řešení tepelného zobrazování společnosti FLIR Systems, včetně populárních produktů FLIR C2, E4 a dalších kamer řady E a souvisejícího příslušenství, jako jsou adaptéry pro stativy, pouzdra, clony a sady adaptéru do vozidla. Od března 2015, kdy společnost RS do své nabídky zařadila produkty FLIR Systems, dosahují stabilně vysokých prodejů, obzvlášť v případě kamery C2. 

Více informací o termokameře FLIR ONE a řadě profesionálního vybavení pro termografii společnosti FLIR Systems naleznete na cz.rs-online.com.

RS Components Sp. z o.o.

RS Components Sp. z o.o.
ul. Puławska 303
Warszawa
02-785
cz.rs-online.com

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021