časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Bouřlivý seminář v Ústí

9. 12. 2014 | |

Začátkem prosince 2014 (3. 12.) se konal v Ústí nad Labem v Národním domě již tradičně Aktiv elektro – odborný seminář pro elektrotechniky – tentokrát s názvem Základní požadavky na provedení kontroly a prohlídky elektri ckého zařízení pracovního stroje podle požadavků normy ČSN EN 60204-1 ed. 2

Pořadatelem této akce byla Agentura ENS, s. r. o., v čele s jednatelem Ing. Bohumilem Krivým. Obsahovou úroveň zajišťoval odborný garant Ing. Jiří Sluka (TIČR) a mediálním partnerem byl časopis Elektro. Tento ústecký seminář nepochybně vybočoval v poziti vním smyslu slova ze standardu takovýchto akcí hned ve třech směrech, a to výborno u volbou tématu, profesionálním vystoupením přenášejících a nebývale velkou účastí elektrotechniků.

Přestože byl program semináře opravdu nabitý novink ami i zásadními poznatky z oblasti údržby v praxi, našlo se i okénko pro krátký vstup Ing. Miroslava Razáka, oblíbeného inspektora TIČR, ale také např. pro představení nové obchodní firmy MOREK, která vstoupila na český elektro trh v druhé polovině roku 2014.

Tradičně skvělý byl ve svém vystoupení tandem inspektorů TIČR Sluka-Macháček, kteří v sobě profesně spojují znalce norem, nadhled inspekt ora technické inspekce a praktické zkušenosti revizního technika. Pozornost však vzbud ilo také vystoupení Ing. Jana Nekvapila ze Schneider Electric, který bravurně prezentoval nejen aktuální problematiku sestavování bytové rozvodnice bez nutnosti ověření návrhu, resp. vystavení prohlášení o shodě podle nové normy ČSN EN 61439-3 ed. 2, ale také se ctí čelil někdy velmi specifickým dotazům z praxe od přítomných elektrotechniků. 

Tento prosincový seminář vzdělávací agentury ENS byl vskutku jedinečným vyvrcholením sezóny seminářů elektro 2014 – byl bouřlivý, o což se postarali sami účastníci, a měl v sobě velkou přidanou hodnotou, kterou mu vtiskli inspekt oři TIČR Ing. Sluka a Ing. Macháček. Zbývá jen dodat, že šlo o skvělou vzdělávací akci s visačkou nejvyšší kvality.  

(Kl)

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021