časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Agentura Thomson Reuters zařadila společnost ABB mezi 100 nejlepších globálních inovátorů roku 2014

20. 11. 2014 | |

Agentura Thomson Reuters již třetí rok za sebou zařadila společnost ABB mezi 100 nejlepších světových inovátorů. Jedná se o ocenění udělované společnostem po celém světě za vynikající výsledky v globální inovační činnosti, ochraně myšlenek a komercializaci vynálezů.

„Toto uznání pro nás představuje velmi pozitivní hodnocení. Inovace jsou nedílnou součástí DNA společnosti ABB a pilířem naší strategie Next Level,“ uvedl generální ředitel ABB Group Ulrich Spiesshofer. „Nové technologie jsou základem dosahování ziskového růstu prostřednictvím strategického zaměření na tržní penetraci, inovace a expanzi.“

Společnost ABB svou strategii Next Level představila v září 2014 s cílem dosahovat ziskového růstu zaměřením na tržní penetraci, inovace a expanzi.

V roce 2014 společnost ABB oznámila uvedení revoluční technologie – robota YuMi, prvního robota na světě, který dokáže plně spolupracovat s lidmi. YuMi je určený pro novou éru automatizace, v níž roboti spolupracují s lidmi, a bezpečnost je integrována přímo do funkčnosti robotů. Robot YuMi rozšiřuje trh robotů konstruovaných speciálně pro sestavování výrobků v odvětvích spotřební elektroniky, počítačů a komunikace.

Mezi další inovace ABB patří technologie pro vedení velmi vysokého napětí stejnosměrným proudem (HVDC), který více než zdvojnásobuje přenosovou kapacitu na přibližně 2600 megawattů (MW). Elektrické vedení dokáže překonávat vzdálenosti až 1500 km pod vodou nebo pod zemí. Tato technologie je ideální pro efektivní vedení elektrického proudu hustě obydlenými nebo ekologicky citlivými oblastmi.

Společnost rovněž ohlásila projekt, který využívá světově první technologii rozváděče velmi vysokého napětí s novou izolační plynovou směsí nahrazující fluorid sírový (SF¬6). Tato převratná technologie výrazně omezuje ekologickou stopu, neboť k emisím skleníkových plynů přispívá jen zcela nepatrně.

ABB do výzkumu a vývoje investuje přibližně 1,5 miliardy USD ročně. Společnost ve více než 20 státech zaměstnává asi 8 500 technologů.

Tiskové materiály ABB
Image Credit: ABB

 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021