časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ABB získala významnou zakázku od společnosti Valmet Automotive na projekt pro nový Mercedes SUV

8. 4. 2016 | ABB s.r.o. | www.abb.cz

Flexibilní a inteligentní výrobní technologie ABB pomohou společnosti Valmet Automotive snížit investiční náklady, zvýšit produktivitu a pohotově reagovat na požadavky trhu.

Společnost ABB dodá více než 250 robotů do karosárny společnosti Valmet Automotive pro projekt SUV vozu Mercedes-Benz GLC ve finském Uusikaupunki. Výroba sportovních užitkových vozů Mercedes-Benz GLC bude zahájena počátkem roku 2017.

Jedná se o největší zakázku na průmyslové roboty, která byla uzavřena v ABB ve Finsku. Celkový počet robotů ABB dodaných firmě Valmet Automotive se zdvojnásobí na více než 500 kusů. Aktuálně ohlášená nová výrobní linka je zcela nový projekt, který bude sestávat z hlavních linek a buněk pro dílčí montáž. Nové roboty výrazně zvýší flexibilitu výroby finského dodavatele automobilových součástí a umožní zdokonalit výrobu zvýšením produktivity a zkrácením dodacích lhůt.

„Flexibilní a inteligentní výrobní technologie ABB pomohou společnosti Valmet Automotive snížit investiční náklady, zvýšit produktivitu a rychle reagovat na požadavky trhu,“ uvedl Pekka Tiitinen, prezident divize ABB Group Automatizace výroby a pohony. „Zvýšení průmyslové produktivity je jedním z hlavních růstových faktorů strategie ABB Next Level.“

Řešení ABB Robotika zaručují zákazníkům, jako je Valmet Automotive, výjimečnou efektivnost výrobních procesů. Umožňují vyrábět automobily s přesnějšími svary, menšími odchylkami a celkově přesnější konstrukcí. Zakázka se týká řady robotů IRB 6700, uvedených na trh v roce 2013, které jsou robustnější a o 15% energeticky efektivnější než předchozí řada. Vynikají minimálními nároky na údržbu a jsou to zároveň nejvýkonnější roboty s nejnižšími celkovými provozními náklady ve třídě 150–300 kg. Součástí zakázky jsou dále roboty řady IRB 8700, historicky největší roboty ABB, které byly uvedeny na trh v listopadu 2015. Tyto roboty mají dosah 3,5 metru a dokážou manipulovat s břemeny o hmotnosti až 800 kg.

ABB Robotika je předním dodavatelem průmyslových robotů. Poskytuje mimo jiné softwarová řešení pro roboty, aplikace a periferie, periferní zařízení, modulární výrobní buňky a dále služby v oblasti svařování, manipulace, lakování, paletizace a obsluhy strojů. Ke klíčovým trhům patří automobilový průmysl, výroba plastů, obrábění, slévárenství, elektronika, farmaceutický a potravinářský průmysl. Silná orientace na ucelená řešení pomáhá výrobcům zvýšit produktivitu, kvalitu výroby a bezpečnost práce. Společnost ABB již celosvětově instalovala více než 250 000 robotů. 

ABB je předním světovým dodavatelem technologií pro energetiku a automatizaci. Umožňuje zákazníkům ze sféry energetiky, průmyslu, dopravy a infrastruktury zlepšit jejich výkonnost při současném snížení dopadu na 

životní prostředí. ABB Group má  135 000 zaměstnanců v téměř 100 zemích světa. V České republice působí v osmi lokalitách, má zde sedm výrobních závodů, čtyři centra pro výzkum a vývoj a komplexní servisní služby. ABB ČR zaměstnává více než 3 400 lidí.

Tiskové materiály ABB

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021