časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ABB uvedla na trh software pro optimalizaci aktiv podporující digitální transformaci

28. 2. 2018 | ABB s. r. o. | www.abb.com

ABB na konferenci DistribuTECH v USA představila software ABB Ability™ Ellipse. Ten zvyšuje efektivitu aktiv a urychluje jejich digitalizaci.

Společnost ABB představila nové softwarové řešení ABB Ability™ Ellipse. To umožní energetickým podnikům optimalizovat využití aktiv, snížit náklady na jejich údržbu a omezit výpadky zařízení a systémů.

Elektroenergetické podniky se vzhledem ke stárnoucí infrastruktuře a finančním tlakům stále více potýkají s požadavky na vyšší dostupnost, výkonnost i spolehlivost elektrických zařízení. Navíc prudce stoupá počet nových zařízení v energetické síti – od inteligentních měřicích přístrojů a spínačů, přes decentralizované zdroje energie, jako jsou například sluneční nebo větrné elektrárny, až po nabíjecí stanice pro elektrická vozidla.

ABB uvedla na trh software pro optimalizaci aktiv podporující digitální transformaci

ABB Ability Ellipse – jedno řešení pro všechny problémy

S růstem složitosti energetické sítě se podniky musejí vyrovnávat se stále rostoucími nároky spotřebitelů a novými předpisy, které vyžadují vyšší spolehlivost i vyšší odolnost služeb.

„Rozumíme výzvám, před nimiž elektroenergetické podniky stojí při snaze o vyšší produktivitu ve stále složitější energetické síti,“ uvedl Massimo Danieli, ředitel oddělení automatizace sítí v rámci divize ABB Energetika. „Díky ABB Ability Ellipse mohou energetické podniky nyní používat jediné optimalizované řešení pro řízení, údržbu a monitorování aktiv. To přispívá k robustnější, inteligentnější a ekologičtější energetické síti,“ dodal Danieli.

Lepší řízení pro celý podnik

Nové řešení ABB Ability Ellipse nabízí energetickým podnikům proaktivní přístup pro prediktivníúdržbu. Systém pro řízení aktiv je spojený se sběrem a analýzou provozních dat a souborným řešením pro řízení lidských zdrojů – to slouží k vysílání pracovníků na údržbu důležitých aktiv. Řešení v sobě spojuje funkce špičkových řešení ABB pro řízení podnikových aktiv (EAM), řízení pracovníků v terénu (WFM) a řízení provozní efektivity aktiv (APM).

„Největším rizikem, které energetickým podnikům hrozí na cestě digitální transformace, je neschopnost sjednocovat aplikace a data,“ uvedl Kevin Prouty, viceprezident společnosti IDC Energy Insights. „Toto riziko mohou energetické podniky přirozeně začít řešit tak, že opustí takový přístup k řízení aktiv a lidských zdrojů v organizaci, v jehož rámci jednotlivé organizační složky jednají samostatně a nesdílejí informace. Vzhledem k tomu, že při transformaci moderní energetické sítě se řízení provozní efektivity aktiv dostává do centra pozornosti, je naprosto důležité, aby řízení aktiv a pracovníků v terénu bylo založené na konzistentní strategii,“ doplnil Prouty.

ABB Ability Ellipse je nejnovější přírůstek k rodině ABB Ability™. Řešení vychází z osvědčených postupů a podnikových procesů a využívá aktuálních, průběžně sbíraných dat ze zařízení a průmyslový internet věcí k propojení prediktivních analytických nástrojů, systémů pro řízení aktiv a pracovníků přímo v terénu. Řešení je možné nainstalovat buď přímo na místě nebo je lze využívat jako softwarovou službu. Je vhodné pro podniky z odvětví energetiky a dalších kapitálově intenzivních odvětví, jako jsou obnovitelné zdroje energie, doprava a těžební průmysl.

Tiskové materiály ABB

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021