časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ABB slavnostně otevřela nový závod na výrobky pro energetiku v České republice

7. 7. 2014 | |

Nový výrobní závod na součásti pro velmi vysoké napětí posílí světovou výrobní základnu ABB.

ABB, přední světová společnost v oblasti energetiky a automatizace v Brně na konci června slavnostně otevřela nový výrobní závod na součásti pro velmi vysoké napětí. Zaměstnává kolem 200 lidí a bude součástí globální sítě závodů, které dodávají komponenty pro plynem izolované rozváděče (GIS) ABB. Závod s plochou téměř 12 500 m2 bude zahrnovat konstrukční, montážní a testovací prostory.

„Tento výrobní závod rozšíří naši výrobní základnu v České republice. V rámci tohoto rozšíření Česká republika disponuje kvalitními odborníky, což dále zvyšuje naši konkurenceschopnost,“ uvedl Hannu Kasi, generální ředitel ABB Česká republika.


Nový závod ABB Brno - Slatina

GIS rozváděče se používají jako zařízení pro spínání, ochranu a regulaci toku elektrické energie v přenosových a rozvodných sítích. Spolehlivost tohoto zařízení a vysoké spínací parametry jsou zajištěny použitím technologie izolačního plynu. To znamená, že všechny hlavní komponenty GIS rozváděče zahrnující spínací přístroje, kontakty a vodiče jsou chráněné izolačním plynem. Díky kompaktním rozměrům, extrémní spolehlivosti a odolnosti představují ideální řešení pro jakoukoliv aplikaci, zvláště však pro omezené prostory, například v městské zástavbě nebo v náročném, agresivním okolním prostředí.

Společnost ABB vyvinula plynem izolované rozváděče pro velmi vysoké napětí v polovině 60. let a dále tuto technologii zdokonaluje a inovuje. ABB nabízí kompletní portfolio pro napětí od 72,5 kilovoltů (kV) do 1200 kV. Plynem izolované rozváděče ABB zvyšují spolehlivost sítě při minimálních rozměrech, minimálních nákladech na životní cyklus a minimálním dopadu na životní prostředí. Jako přední společnost na trhu v oboru technologie rozváděčů pro velmi vysoké napětí má ABB 23 000 instalovaných rozvodných polí po celém světě.


Zapouzdřené vodiče připravené k expedici

Výrobky a služby ABB mají v České republice více než čtyřicetiletou historii. Společnost zde v současné době zaměstnává více než 3 300 lidí na osmi lokalitách a disponuje silnou výrobní základnou, do níž patří sedm výrobních závodů v Praze, Brně, Ostravě, Trutnově a Jablonci nad Nisou, čtyři výzkumná a vývojová centra a dvě inženýrská centra.

Tiskové materiály ABB
www.abb.cz

 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021