časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ABB na Hannover Messe 2016: Vyšší produktivita díky internetu věcí, služeb a lidí

29. 4. 2016 | ABB s.r.o. | www.abb.com

Společnost ABB na průmyslovém veletrhu Hannover Messe, který se koná od 25. do 29. dubna 2016, představuje širokou nabídku nejmodernějších digitálních řešení. V nich je internet věcí, služeb a lidí (IoTSP) ztělesněním inovací zaměřených na budoucnost. Tento koncept dokonale souzní s tématem veletrhu, kterým je „integrovaný průmysl – objevte řešení‟.

ABB Obama Merkel

Koncept internetu věcí, služeb a lidí společnosti ABB zahrnuje zcela nové služby a řešení, které mají zásadní význam pro všechny segmenty zákazníků. Ať už jde o sektor energetiky, průmyslu, dopravy či infrastruktury, ABB má řešení uzpůsobené na míru každému zákazníkovi. ABB na stánku A35 v hale 11 představí praktická a na zákazníka orientovaná řešení, která uvádějí IoTSP do reality. Jejich cílem je zvýšit produktivitu a efektivnost a otevřít dveře k rozvoji nových obchodních modelů. To umožňuje zákazníkům optimalizovat služby a měřitelným způsobem posílit své konkurenční výhody.

Abychom dnes i v budoucnu dosahovali ziskového růstu, přesunujeme zaměření ABB v souladu s naší strategií Next Level, která je částečně založená na internetu věcí, služeb a lidí,“ uvedl Ulrich Spiesshofer, generální ředitel ABB Group. „Propojujeme komponenty průmyslové automatizace a energetiky - tedy věci - s internetem a umožňujeme jim harmonicky spolupracovat pomocí moderních softwarových řešení. To vede k nové nabídce služeb, která našim zákazníkům poskytuje rozhodující konkurenční výhodu.“

Řešení založená na internetu věcí, služeb a lidí od společnosti ABB podporují úspěšný posun způsobu řízení zdrojů. IoTSP propojuje věci, systémy, lidi i kontinenty. ABB bude tento koncept názorně demonstrovat ve svém veletržním stánku, a to se zaměřením na Spojené státy americké, letošní partnerskou zemi Hannover Messe. Na stánku s rozlohou 1700 m² představí ABB více než 30 řešení, která jsou úzce spojena se Spojenými státy americkými.

Na největším světovém průmyslovém veletrhu uvede ABB svá poslední technologická řešení, k nimž patří i inovativní inteligentní senzory, představující nejmodernější řešení pro dálkové monitorování stavu elektrických motorů. Inteligentní senzor měří stavové údaje, jako je například teplota, vibrace nebo magnetické pole, a naměřené hodnoty zasílá na server. Nepřetržitě měřené parametry tvoří základ pro sofistikované analýzy stavu motoru. Zákazníkům toto řešení umožňuje zvýšit produktivitu a dobu bezporuchového provozu a pomocí prediktivní údržby předcházet výpadkům ve výrobě. Inteligentní čidlo dokáže převést jakýkoli motor v souladu s konceptem 4. průmyslové revoluce bez ohledu na jeho stáří.

ABB (www.abb.com) je přední světový dodavatel technologií pro energetiku a automatizaci. Umožňuje zákazníkům ze sféry energetiky, průmyslu, dopravy a infrastruktury zlepšit jejich výkonnost při současném snížení dopadu na životní prostředí. ABB Group má kolem 135 000 zaměstnanců v téměř 100 zemích světa. V České republice působí v osmi lokalitách, má zde sedm výrobních závodů, čtyři centra pro výzkum a vývoj a komplexní servisní služby. ABB ČR zaměstnává více než 3400 lidí.

Tiskové materiály ABB

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021