časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

23. celostátní setkání elektrotechniků bylo úspěšné!

8. 10. 2013 | |

Ve dnech 25. a 26. září 2013 proběhlo v Brně již 23. celostátní setkání elektrotechniků. Během dvoudenní akce vystoupila před stovkou účastníků řada odborníků z oboru silnoproudých elektroinstalací. Prvním dnem byla středa, kdy Ing. Csirik přítomné seznámil s novými a připravovanými normami v oblasti pravidel pro elektrotechniku. Následovala přednáška Ing. Pantůčka věnovaná hromosvodům a normativní situaci v ochraně před přepětím. Přednáška Ing. Dvořáčka se zabývala novou normou pro zacházení s elektrickým zařízením při požárech a záplavách a nouzovým osvětlením v administrativních a obytných budovách. Aktuality z legislativy v BOZP přednesl Ing. Záloha.

Relaxaci, odlehčení a hlavně výbornou zábavu přinesl účastníkům bowlingový turnaj elektrotechniků o věcné ceny, uspořádaný večer prvního dne setkání.
Druhý den navázal přednáškami Františka Kosmáka o výběru ochran v elektrických sítích a Jiřího Hemerky o požadavcích norem na elektrická zařízení osobních lanových drah a lyžařských vleků. Setkání uzavřely přednášky JUDr. Urbana na téma napájení objektů z hlediska připojování a požadavků na odpojování a spínání a Ing. Valeny o revizích elektroinstalace v prostorech s méně obvyklými vnějšími vlivy.

Letošní podzimní setkání v Brně nelze hodnotit jinak než jako úspěšné! Na tom se shodli všichni přítomní. Ty, kteří byli spokojeni s 23. CSE, i všechny ostatní, kteří si chtějí udržet přehled o novinkách v silnoproudé elektrotechnice, zveme na nejbližší, tentokrát 24. celostátní setkání elektrotechniků. Očekáváme Vás 29. a 30. ledna 2014 v Brně. Podrobné informace o programu a organizaci naleznete na: http://www.lpelektro.cz

 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021