časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

21. Celostátní setkání elektrotechniků v Brně

24. 9. 2012 | |

Tradiční akce se uskuteční na začátku října 2012 v prostorách Střední školy informatiky a spojů. Odborným garantem bude opět špičkový specialista a legenda v oboru elektrotechnické normalizace, Ing. Csirik z Úřadu pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví. Tak jako při minulých setkáních je cílem získání aktuálního přehledu v oboru normalizace elektrických instalací. Zvláště připomenutí nově vydaných a připravovaných norem.

Na počátku akce seznámí Ing. Csirik zúčastněné s novými normami, vydanými během roku 2012. Následovat bude výhled na připravované normy pro rok 2013. O novelizovaných požadavcích na elektroinstalace ve zdravotnictví a současně o elektrických rozvodech pro osvětlení napájené malým napětím bude informovat Ing. Dvořáček. Od JUDr. Urbana by měla zaznít přednáška o prosazování nových norem pro elektrická vedení a s tím související téma uzemňování a ochranných vodičů. Mimořádnou pozornost si zaslouží informace připravované Ing. Horákem, týkající se vzájemné koordinace projektování slaboproudých a silnoproudých rozvodů. Spolu s tím bude probírána otázka souběhů kabelových tras, včetně pospojování a společného systému zemnění. Pro projektanty silnoproudu by měly být užitečné normy z oboru slaboproudých instalací.

Druhý den setkání zahájí přednáška odborného konzultanta pro elektrotechniku, p. Kosmáka, věnovaná elektrotechnické výrobě a zaměřená na kontrolní činnosti jak samotných výrobců, tak ze strany státních institucí. Do obsáhlé a často nepřehledné problematiky revizí, revizních zpráv a dokumentace nutné pro jejich zpracování zasvětí přítomné zkušený soudní znalec, revizní technik elektro a člověk s patřičným nadhledem v elektrotechnice, Ing. Valena. O zkušenostech s využíváním už letité vyhlášky č. 50/1978 sbírky promluví p. Honzík z firmy INSTALACE Praha. Závěrečnou přednáškou letošního setkání by mělo být vystoupení Ing. Komendy o spolehlivosti v elektrotechnice.

Podrobnosti a registrační formulář naleznete ZDE

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021