časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

13. mezinárodní konference Centra pasivního domu poprvé v Praze

28. 12. 2017 | ABF, a.s. | www.abf.cz

O inovativních postupech a materiálech, které jsou vhodné pro výstavu  a rekonstrukce budov v pasivním standardu či dokonce soběstačných nulových budov, budou přednášet odborníci na mezinárodní konferenci Centra pasivního domu, která se uskuteční poprvé souběžně s šestým ročníkem veletrhu nízkoenergetických staveb FOR PASIV ve dnech 8. – 10. února v PVA EXPO PRAHA v Letňanech.

Inovace pro nulové budovy – to je téma již třináctého ročníku mezinárodní konference Centra pasivního domu. Akce pro investory, stavební experty, studenty architektonických či stavebních oborů se uskuteční letos poprvé v Praze. Zájemci ji mohou navštívit první den veletrhu nízkoenergetických staveb FOR PASIV dne 8. února 2018 v PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Organizátorem konference je nezisková organizace Centrum pasivního domu ve spolupráci s ABF, a.s. 

Na mezinárodní konferenci vystoupí zahraniční i čeští odborníci zabývající se budovami s téměř nulovou spotřebou energie a soběstačnými stavbami. Cílem konference je informovat návštěvníky o připravovaných inovativních postupech, řešeních, výrobcích a materiálech. Například Jiří Kůs promluví o nových možnostech ve stavebnictví díky nanomateriálům, Pavel Kopecký se bude věnovat vlivu klimatických změn na návrhy budov, Petr Filip poreferuje o zkušenostech s kombinací tepelného čerpadla a fotovoltaiky, Antonín Lupíšek bude komentovat systém prefabrikovaných dílců pro rekonstrukce válečných bytových domů na nulové budovy.

Záštitu 13. mezinárodní konferenci pasivního domu 2018 udělilo Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo životního prostředí, Ministerstvo pro místní rozvoj, bývalý místopředseda vlády České republiky Pavel Bělobrádek, Technologická agentura ČR, ČKA
a ČKAIT.

Veletrh nízkoenergetických a pasivních staveb FOR PASIV proběhne společně s veletrhem CESTY DŘEVA. Ten je zaměřený na dřevostavby, dřevěné konstrukce, materiály, výrobky, zpracování a technologie dřeva. V rámci veletrhů se uskuteční také okresní kolo Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO.

Podrobné informace naleznete na webových stránkách www.konference.pasivnidomy.cz a www.forpasiv.cz

Tiskové materiály ABF