Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Workshop Moving Heads

19. 4. 2013 | |

Workshop se koná 4. a 5. května 2013 vždy od 10:00 do 19:00.
Registrace a více informací na: katarina@svetelnydesign.cz nebo na tel. 775 208 268
Cena: 1.300,-

Třetí a poslední workshop z volně navazující série (Ableton - zvuk , Resolume - video) zaměřený na práci s moving heads nebo také inteligentními světly.

Jaký je vývoj a historie zařízení, do jakých kategorií se dělí, jaké funkce nejčastěji výrobci světel integrují, jak se ovládají?

Tento druh svítidel nabízí mimořádně komplexní efekty a na trhu se nachází řada rozdílných typů. Jejich "inteligence" a široké možnosti však kladou vysoké nároky na samotnou obsluhu, tedy roli programátora / operátora. Jaký je běžný postup, přípravný proces pro práci s inteligentními světly? Během dílny budou probrány základy programování nálad a scén na novém pultu Firmy LT – Light Technology Hydra II.

O lektorovi:

Lukáš Valiska za dobu svého působení na pražské divadelní scéně, (Divadlo Na zábradlí / Švandovo divadlo na Smíchově / Ta Fantastika - externě) spolupracoval s řadou režisérů (P. Lébl / J. A. Pitínský / D. Pařízek / D. Hrbek / S. Fedotov / J. Pokorný / atd). Mimo divadelní činnost se věnoval komerčním akcím pro Škoda auto, Komerční banku, Profilmedia – Czech grand design, atd. Většinou na postu technické produkce a programátor (operátor) světelného pultu. Ale cizí mu není ani alternativní scéna, konkrétně site specific projekt Kratochvílení 2004, na kterém spolupracoval s divadlem Continuo. Rozsahem největší akcí, kterou za poslední dobu připravoval (technická produkce) a realizoval (na postu operátora světelného pultu), byl Všesokolský slet 2012. Dodnes úzce spolupracuje se souborem Buchty a loutky, kde se podílí na výrobě světelných rekvizit, příležitostném hraní, technickém zabezpečení atd… Od roku 2000 spolupracuje s firmou WD Lux na technické realizaci akcí, servisní činosti a poradenství v oblasti světelných technologií a jako operátor – programátor.