Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Svítidla LEDVANCE – Edice Vintage 1906

20. 9. 2019 | LEDVANCE | www.ledvance.cz.

Čisté tvary, kvalitní komponenty, hodnotné materiály: edice Vintage 1906 se může pochlubit klasickým vzhledem, který znovu staví do popředí již dlouho zapomenutý designový prvek – samotné světlo. LEDVANCE představuje nový sortiment svítidel z Edice Vintage 1906.

Obr. 1. Moderní svítidla a LED zdroje v retro stylu
Obr. 1. Moderní svítidla a LED zdroje v retro stylu

Retro estetika v kombinaci s moderní technologií „LED žárovek“. Společnost LEDVANCE přidala do série Edice Vintage 1906 celkem 36 nových modelů svítidel v pěti produktových řadách – Globe Glass, Cone Glass, Pipe, Carved Glass a Bubble Glass, v různých verzích, barvách a tvarech. Uvedená svítidla mohou osvětlovat všechny druhy prostor. Přestože dojem z kolekce Vintage 1906 člověka přenáší zpět do minulosti, LED zdroje neotřele připomínají, že se člověk nachází v současnosti.

Nová série svítidel 1906 pokračuje v myšlence kombinovat moderní LED zdroje s retro designem odkazujícím na avantgardní styly 50., 60. a 70. let minulého století. Pro tato svítidla z Edice Vintage 1906 jsou ideální „LED žárovky“ s technologií Bluetooth ze série LEDVANCE SMART+. Stejně jako všechny modely v úspěšné sérii 1906 mají i nová svítidla patici E27, a lze je proto použít s jakoukoliv vhodnou žárovkou E27.


Obr. 2. Prvotřídní materiály a nejmodernější LED technologie umožňují viditelně zvýraznit každou místnost, od hotelových hal až po obývací pokoje; k dispozici je 36 nových svítidel v celkem pěti produktových řadách

Designová svítidla jsou v současnosti žhavým trendem na trhu. Módní industriální svítidla jsou skvělou příležitostí, jak oživit interiér. Modely Pipe jsou charakteristické svými minimalisticky rovnými nebo zakřivenými tvary a díky svému jedinečnému designu se stanou objektem zájmu každého prostoru. K dispozici jsou jako závěsné, stolní a volně stojící. Nabízejí flexibilní nastavení polohy světelného zdroje díky designu Pendulum Pro. Výhodou svítidel je nejen jejich rychlá a snadná instalace, ale rovněž možnost měnit jejich vzhled použitím samostatně dostupných LED zdrojů různých tvarů s paticí E27. Součástí balení svítidla je vždy kompletní příslušenství pro montáž a zapojení.


Obr. 3. Moderní svítidla a LED zdroje v retro stylu

Na rozdíl od světelných zdrojů z Edice Vintage 1906, které budou nadále nést značku OSRAM, nová svítidla 1906 se budou prodávat pod značkou LEDVANCE. Více informací na www.ledvance.cz


Společnost LEDVANCE je s pobočkami ve více než 50 zemích a zastoupením ve více než 140 státech jedním z předních světových poskytovatelů osvětlení pro profesionální uživatele a maloobchodní zákazníky. Společnost LEDVANCE, která se oddělila od společnosti OSRAM GmbH, nabízí rozsáhlý sortiment LED svítidel pro široké spektrum použití, inteligentní osvětlení pro řešení Smart Home a Smart Building, jeden z největších sortimentů LED světelných zdrojů ve svém oboru i tradiční světelné zdroje. Ve fiskálním roce 2017 dosáhla obratu ve výši zhruba 1,9 mld. eur. Po dohodě se společností OSRAM bude společnost LEDVANCE i nadále používat důvěryhodnou značku OSRAM pro řadu svých produktů (SYLVANIA pro USA a Kanadu).


Vyšlo v časopise Světlo č. 5/2019 na straně 22.
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.