Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Smartifikace osvětlení i celých budov – to je Light+Building 2018!

15. 1. 2018 | Happy Materials, s.r.o. | www.messefrankfurt.cz

Ve dnech 18. až 23. března 2018 se v areálu frankfurtského výstaviště bude konat Light+Building, mezinárodní veletrh osvětlení a techniky budov. Široké spektrum produktů bude reflektovat především současný trend úsporného, efektivního využívání energií a digitalizace osvětlení i budov. Přidanou hodnotou tohoto ročníku budou také elektronická bezpečnostní zařízení, po nichž v posledních několika letech značně vzrůstá poptávka.

V oboru osvětlení je aktuálně patrný minimalistický trend – strohý vzhled, barvy a materiály, jež na sebe neupoutávají přílišnou pozornost. Svítidla však i nadále zůstávají dekorativním předmětem a jejich design je výmluvným odrazem doby. Důraz je a nadále bude kladen na přírodní materiály, jako je dřevo, bronz, sklo nebo papír, směrodatná je také kvalita, přirozenost a příjemný světelný efekt.

Luminale, světelné show v nočním městě,
si již vybudovaly mezinárodní renomé

V budoucnu rovněž vzroste poptávka po flexibilním osvětlení a samozřejmostí bude jeho digitální ovládání. Digitalizace i tvorba vzájemně propojených inteligentních systémů se nevztahují jen na osvětlení, nýbrž k celým budovám. Řešením problému nadměrné urbanizace měst je digitální technika, která vytvoří chytřejší, účinnější a udržitelnější strukturu – tzv. inteligentní město.

Poptávka taktéž roste po technickém zabezpečení budov. V reakci na tuto potřebu představí veletrh Ligh+Building 2018 novou výstavní sekci s názvem SECURE! Vlastní prezentací jednotlivých firem budou inovativní řešení pro elektronicky řízené bezpečnostní systémy rozdělené do tří oblastí: Hotel – Kancelář – Průmysl, a budou demonstrovány prostřednictvím tří aktivních scénářů v kontextu reálného života: Požár – Bouře – Vloupání.

Více informací naleznete na webových stránkách a vstupenky můžete zakoupit online!

Tiskové materiály Happy Materials, s.r.o.
Obchodní zastoupení Messe Frankfurt pro ČR a SR