Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

SLV – značka svítidel reprezentující české pivo

15. 2. 2019 | SLV Czech, s. r. o. | www.slv.com

Německý výrobce svítidel SLV GmbH se na českém a slovenském trhu prezentuje už několik let prostřednictvím svých obchodních partnerů. Od roku 2016 posílil prezentaci značky přímým vstupem na trh a otevřením vlastní pobočky v Praze 5 – Zličíně. Díky rozsáhlé nabídce, dobré dostupnosti a kvalitně zpracovanému a přehlednému katalogu svítidla SLV postupně získala na oblibě u architektů a designérů, kteří je zařazují do svých projektů především v bytové výstavbě, gastro provozů a hotelů, obchodů a kancelářských prostor. Mezi ně mj. patří úspěšně realizované projekty sítí restaurací prestižních pivních značek. Pivní a gastronomický zážitek dotvářený atmosférou svítidel SLV je v současné době možné najít v restauracích značek Budvar, Kozel a Radegast a do budoucna také značky Pilsner.

Budvarka v Liberci
Obr. 1. Budvarka v Liberci

Řetězec restaurací pro značku Budvar

Autorem projektu je pražské IO Studio v čele s Ing. arch. Lukou Križkem a jeho kolegou Ing. Radkem Bláhou. Koncept Budvar byl dokončen v roce 2016 a následně roku 2017 získal mezinárodní ocenění Red Dot Award Communication Design. Osvětlení poskytují svítidla Kalu a New Tria ze sortimentu SLV, integrovaná do designových prvků, které jsou součástí konceptu. Vybraná svítidla pomáhají doladit celkovou atmosféru a dávají vyniknout důmyslně zvoleným prvkům s pivní tematikou, vtipně a na první pohled nenápadně zakomponovaným v každém detailu se záměrem zviditelnit logo a značku Budvar. Koncept je postaven na principech univerzálnosti. To umožňuje jeho pohodlné použití jak v historických budovách, tak v moderních interiérech funkcionalistického stylu, což potvrzují i současné realizace: České Budějovice (Minipivovar a Centrála), Praha-Dejvice, Liberec, Litoměřice a Zlín.

Společnost SLV Czech dodává svítidla pro realizaci projektů Budvarek ve spolupráci s firmou Häfele Czech & Slovakia, s. r. o., dodavatelem nábytkového kování, nábytkového osvětlení a stavebního kování, která tak v kooperaci se SLV Czech mohla nabídnout komplexní řešení s důrazem na kvalitu a funkčnost jednotlivých prvků.

Budvarka v Litoměřicích
Obr. 2. Budvarka v Litoměřicích

Další pivní značky

S firmou Häfele spolupracuje SLV i na dodávkách do sítě restaurací značky Kozel. Autorem konceptu je atelier DOT Architects s Ing. arch. Liborem Lacinou. Na projektu spolupracoval také Ing. arch. Luka Křížek. Součástí světelného řešení jsou svítidla SLV Kalu, Kadux a New Tria, která v současné době osvětlují v různých variacích už přes 40 realizovaných Kozloven. Radegast a Gambrinus jsou další koncepty restaurací pivních značek, kde jsou použita svítidla SLV. Do těchto projektů jsou uvedená svítidla navrhována a dodávána ve spolupráci s firmou Light Home, s. r. o., která se specializuje na návrhy, výpočty a prodej osvětlení.

Kozlovna v Praze na Tylově náměstí
Obr. 3. Kozlovna v Praze na Tylově náměstí

Svítidla SLV je možné si prohlédnout také na vybraných výstavách a veletrzích. V letošním roce se společnost SLV zúčastní výstavy Světlo v architektuře, která se koná od 21. do 24. března 2019 v areálu výstaviště PVA v Letňanech. Tým SLV Czech zájemce tímto srdečně zve k návštěvě své expozice.


Vyšlo v časopise Světlo č. 1/2019 na straně 15.
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.