Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

SHOWLIGHT 2013 v Českém Krumlově!

19. 4. 2013 | |

Showlight je jednou z nejvýznamnějších událostí v kalendáři profesionálů v oblasti scénického a profesionálního osvětlení. Probíhá každé čtyři roky, vždy v jiném evropském městě a nedá se přirovnat k žádné jiné akci. Ve dnech 18. - 21. května 2013 se poprvé v historii východní Evropy bude konat v Českém Krumlově a přiláká zájem všech, kdo se pohybují v zábavním průmyslu, věnují se světelnému designu, nebo architektonickému osvětlení. Showlight se snaží vyvolat diskusi na základě přednášek uznávaných odborníků a otevírá prostor pro setkání lidí se stejným zájmem a zálibou ve světelném designu. Součástí konference je také výstava s přibližně 35 stánky, které můžete navštívit v době mezi přednáškami.

Showlight je nezisková akce pořádaná dobrovolníky z řad zahraničních profesionálů v oboru osvětlení. Někteří členové přípravné komise pracují v divadelním prostředí a rádi by se seznámili s českými kolegy z oboru.

Během konference bude prezentováno 25 přednášek, každá o délce pouze 20 minut. Pro účastníky z oblasti divadla budou pravděpodobně zajímavé následující příspěvky:

Beverly Emmons a Ken Billington, oba velice respektovaní lighting designéři, kteří již dlouhou dobu pracují na Broadwayi, budou hovořit o myšlence vytvoření světelného archívu. Pan Billington je pravidelným návštěvníkem konference Showlight a kromě jiného se může pochlubit cenou Tony, kterou získal za světelný design muzikálu Chicago na Broadway.

Simon Wilkinson, mladý světelný designér, který pracuje s iluzí, bude vyprávět o tom, jak se mu podařilo přesvědčit obecenstvo, že nevidí věci , které mají přímo před sebou!

Petr Ferebauer z Jihočeského Divadla v Českých Budějovicích představí slavné Otáčivé hlediště v prostoru zámeckého parku v Českém Krumlově.

Účastníci konference budou mít rovněž příležitost navštívit unikátní Zámecké barokní divadlo a naslouchat přednášce Petra Peřiny, předsedy Nadace barokního divadla zámku Český Krumlov.

Dalším přitažlivým pohledem do světa divadelního umění bude přednáška Christophera Baugha o díle českého scénografa Josefa Svobody, průkopníka nových cest v chápání moderního divadla.

Katharine Williams zváží otázku: Je možné nasvítit představení pouze pracovními světly?

Tupas Martir bude hovořit o osvětlení tanečního představení Nierka s použitím auto tracking osvětlovací techniky Blacktrax.

Bernie Davis, který často pracuje na významných televizních přenosech jako např. Královská svatba, Opera z Covent Garden nebo Koncerty na promenádě, seznámí účastníky konference s jeho zkušeností se spoluprací s divadelními lsvětelnými designéry během televizních přenosů.

Danielle Feinberg, hlavní osvětlovač z Pixar Animation Studios, bude hovořit o práci na animovaných filmech Brav, WALL-E a Hledá se Nemo. I když jejím úkolem bylo filmy nasvítit, neměla k dispozici žádná světla! Veškeré osvětlení bylo virtuální.

Hlavním partnerem konference je český výrobce profesionální osvětlovací techniky, firma Robe. Protože továrna firmy Robe lighting není v bezprostřední blízkosti Českého Krumlova, rozhodla se firma Robe zprostředkovat pro účastníky konference Showlight 2013 speciální výlet, který je mimo oficiální program. Budou tak mít možnost zdarma se podívat do výrobních prostor tohoto českého výrobce osvětlovací techniky a užít si pobyt ve wellness hotelu Soláň uprostřed hor a nádherné přírody pohoří Beskyd.

Konference probíhá v angličtině a účastnický poplatek ve výši 8000,- Kč (včetně DPH), zahrnuje vstup na samotnou konferenci a výstavu, doprovodný program v podobě prohlídek místních zajímavostí technického charakteru, občerstvení během konference a rovněž pondělní slavnostní gala večeři. Je rovněž možné zakoupit denní vstupenku za 3200,- Kč (včetně DPH), která zahrnuje občerstvení. Podrobné informace získáte na webových stránkách konference: www.showlight.org.

Čeští zájemci o účast na konferenci se mohou zaregistrovat zasláním emailu na info@showlight.org. Prosíme u uvedení jména, adresy, telefonního čísla a DIČa (pokud se jedná o firmu). Organizátoři vystaví fakturu a částku bude možno zaplatit převodem na český účet Raiffeisen banky.

Na setkání se bude těšit Ian Dow, předseda Showlight 2013.

Ke stažení
flyer_1
flyer_2