Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Pozvánka na Light+Building 2014

7. 2. 2014 | |

Ve dnech 30. března až 4. dubna 2014 se ve Frankfurtu nad Mohanem bude konat největší světový veletrh osvětlovací techniky a řešení pro inteligentní budovy Light+Building 2014.

V současném světě stále roste význam úsporného a efektivního využívání energie. Tento trend reflektuje i veletrh Light+Building. Jeho klíčovými tématy jsou digitalizace osvětlení a budovy jako zelené elektrárny. Cílem je dosáhnout většího pohodlí v kombinaci s kreativním designem, bezpečností a nižšími náklady na elektrickou energii v bytových domech, kancelářských budovách, obchodních centrech a dalších veřejných objektech. S tím úzce souvisí výroba energie z obnovitelných zdrojů a schopnost systémů v budovách s energií nakládat, využívat ji a řídit.

Na výstavní ploše přesahující 240 000 m² se představí více 2 300 vystavovatelů z celého světa. Produktové skupiny jsou seskupeny do čtyř hlavních sekcí: světlo (venkovní a interiérové osvětlení, technické osvětlení pro soukromé i komerční interiéry, světelné zdroje, příslušenství), elektrotechnika (instalační technika, bezpečnostní systémy, kabely, vodiče, měřicí a testovací přístroje), automatizace (řídicí systémy, komponenty systémů, automatizační systémy, plánování, výroba, projektování, údržba) a software ve stavebnictví.

Posledním trendem, který se potvrzuje a rozšiřuje do všech oblastí osvětlení, je využití LED. Pozornost a zájem o LED produkty přichází čím dál intenzivněji ze strany návštěvníků i vystavovatelů, a tak se tento segment letos přesouvá do větší haly.

Vůbec nejdůležitější tendencí, která hýbe celou společností a již lze právě v tomto odvětví nejlépe realizovat, je udržitelná spotřeba a šetření energií. Tohoto tématu se dotýkají jednak výrobci prostřednictvím inovací ve svých produktech a jednak odborníci na seminářích, diskusních setkáních a doprovodných akcích veletrhu.

Z dalších zajímavostí, které veletrh nabízí, jmenujme již tradiční Design Plus powered by Light+Building, ceněnou soutěžní přehlídku špičkových produktů vystavovatelů, která se koná po celou dobu veletrhu. U soutěžních výrobků mezinárodní porota expertů hodnotí využitelnost, technologii, přátelskost k životnímu prostředí a design.

Navštívíte-li veletrh, nenechte si ujít také Luminale, světelné show v nočním městě, které si již vydobyly mezinárodní renomé. Tento koktejl světelných show a performancí, avantgardního umění a specializovaných bloků přednášek přitahuje každou sezonu více než 140 000 zájemců.

Otevírací doba:

  • neděle 30. 3. až čtvrtek 3. 4. od 9.00 do 18.00 h,
  • pátek 4. 4. od 9.00 do 15.00 h.

Ceny vstupného:

  •  zakoupeno na místě: jednodenní vstupenka 17 EUR, permanentka 37 EUR, snížená jednodenní vstupenka (studenti, pouze pokladna) 10 EUR,
  • zakoupeno předem prostřednictvím e-shopu: jednodenní vstupenka/jízdenka 15 eur, permanentka/jízdenka 32 eur.

Více na www.light-building.messefrankfurt.com