Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nový osvětlovací systém NUMINOS® značky SLV – jeden systém, tisíc možností

29. 4. 2021 | SLV Czech s r.o. | https://numinos.slv.com/cz_cs

Neexistují dva stejné projekty. Řada projektů však vyžaduje jednotnou koncepci osvětlení a designu. NUMINOS® je dokonale sladěný systém osvětlení, který kombinuje funkci, design a konstrukci. Pro projektanty a realizátory, pro širokou varietu individuálních požadavků, pro maximální rozmanitost s minimálními náklady.

Neexistují dva stejné projekty. Řada projektů však vyžaduje jednotnou koncepci osvětlení a designu. NUMINOS® je dokonale sladěný systém osvětlení, který kombinuje funkci, design a konstrukci. Pro projektanty a realizátory, pro širokou varietu individuálních požadavků, pro maximální rozmanitost s minimálními náklady

V tomto článku bude představen osvětlovací systém NUMINOS®, který nabízí konstantní vlastnosti světelných parametrů a moderní design vhodný pro profesionální i soukromé využití – od hotelů přes kanceláře až po komerční nebo soukromé prostory. Čím je projekt rozmanitější, tím více výhod osvětlovací systém NUMINOS® poskytuje. Systém zahrnuje varianty dolnozářičů (downlight) a bodových svítidel (spotlight) s velkou variabilitou, co se týče výběru velikosti svítidla teploty chromatičnosti světla, volitelných reflektorů či čoček s různými úhly vyzařování a dalších designových a ovládacích vlastností.

Obr. 1. Svítidlo NUMINOS® v provedení dolnozářič (downlight) a bodové svítidlo (spotlight)
Obr. 1. Svítidlo NUMINOS® v provedení dolnozářič (downlight) a bodové svítidlo (spotlight)

Svítidla v provedení jako dolnozářiče jsou dodávána v pevné nebo výkyvné variantě ve třech či čtyřech různých velikostech, a to s volitelnými reflektory s poloviční divergencí 20°, 40° a 55° v kombinaci s vysoce výkonným LED modulem ve třech teplotách chromatičnosti světla (2 700 K, 3 000 K a 4 000 K) a s dekoračním kroužkem v bílém, černém anebo chromovém provedení. Jako příslušenství jsou k dispozici různé efektové filtry (matné, prizmatické, eliptické, voštinové).

Bodová svítidla nabízejí řešení ve čtyřech variantách podle způsobu instalace, konkrétně jako pevné stropní bodové svítidlo, závěsné svítidlo, otočné svítidlo k zabudování do stropu nebo jako bodové svítidlo pro třífázové lištové systémy. Všechny tyto varianty jsou nabízeny ve třech velikostech s vysoce výkonným LED modulem ve třech teplotách chromatičnosti světla (2 700 K, 3 000 K a 4 000 K) včetně volitelných čoček s poloviční divergencí 24°, 36° nebo 60°. Díky nainstalovaným ovladačům LED (fázové stmívání, DALI) jsou všechna bodová svítidla vhodná pro přímé připojení k síťovému napětí 230 V.

Obr. 2. Osvětlovací systém NUMINOS® SLV – příklady realizací
Obr. 2. Osvětlovací systém NUMINOS® SLV – příklady realizací

Obě řešení, tedy downlight a spotlight, lze jednoduše sestavit podle individuálních požadavků s použitím online konfigurátoru ve třech krocích, kterými jsou: volba provedení (downlight nebo spotlight), výběr technické konfigurace a designu (barvy krytů nebo dekoračních kroužků, teplota chromatičnosti, poloviční divergence atd.) a volba příslušenství.

Více na: www.numinos.slv.com.