Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nové LED centrum vás inspiruje i osvítí

18. 6. 2014 | |

Nové LED centrum vás inspiruje i osvítí

  • 2000 m2 výstavní plochy bez jediného neúsporného svítidla
  • První LED centrum svého druhu na našem území přináší zákazníkům řadu inovativních řešení a inspirací.
  • Odborníci návštěvníkům poradí, jak si vybrat správné osvětlení pro zařízení interiéru i exteriéru.

Společnost Philips a Svítidla Králův Dvůr přichází s unikátním řešením prodeje osvětlení. Nové LED centrum - LEDKO, které 16. června poprvé nedaleko Prahy oficiálně v 9:00 hod ráno otevřelo prvním zákazníkům, je navržené tak, aby spotřebitelům ulehčilo rozhodování při výběru osvětlení do domácnosti. Na ploše o rozloze až 2 000 m2 nabízí několik vzorových pokojů vybavených úsporným LED osvětlením. Návštěvníci najdou ve dvou patrech inspiraci, jaká svítidla použít v dětském pokoji, jak získat dostatek světla v kuchyni, jak osvětlit koupelnu nebo které světlo dodá obývacímu pokoji správnou atmosféru.

Součástí nově otevřeného centra jsou i edukační služby, kdy se návštěvníkům věnuje specializovaný pracovník, na kterého mohou směrovat své otázky. Cílem této služby je přimět spotřebitele, aby uvažovali o možném využití světla či o světelném designu samotném a zároveň aby získali přehled o rozdílech mezi různými druhy svítidel a použitými technologiemi.

„Při stavbě domu nebo zařizování bytu lidé často věnují nejvíce pozornosti rozmístění pokojů, výběru nábytku a doplňků. Osvětlení většinou řeší až nakonec, kdy už je mnohdy pozdě,“ říká Petr Dokládal, majitel LED centra. „Zákazníkům chceme nabídnout možnost konzultace s odborníky, kteří jim poradí, jaké vybrat osvětlení, aby vytvářelo příjemnou atmosféru v jejich domovech, a to jak z estetického, tak i funkčního hlediska.“

Další novinkou při návštěvě LED centra je možnost zapůjčení tabletu se speciální aplikací, která zákazníkům umožňuje si při procházení střediskem průběžně zaznamenávat výrobky, které je zaujaly podle místností, do kterých zrovna osvětlení pořizují. Při nákupu si tak mohou vybrané produkty jednoduše srovnávat s ostatními a nakonec se rozhodnout pro ten správný.

LED centrum je také vybaveno LED barem s nabídkou teplých i studených nápojů. Postaráno navíc bude i o ty nejmenší, na které čeká zábava v dětském koutku.

Nové LED centrum je otevřeno každý den včetně víkendů od 9:00 hod do 21:00 hod. Více informací je k dispozici na www.ledko.cz