Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nadace Světlo Pro Talent

13. 6. 2019 | Ing. Jana Kotková | FCC Public s. r. o. | www.svetloprotalent.cz

Při příležitosti konání PROLICHT CZECH Golf Cupu (23. 5. 2019, Golf Park Slapy sv. Jan) představili zástupci firmy Prolicht Czech přítomným nově založenou nadaci Světlo Pro Talent.


Obr. 1. Golf Park Slapy sv. Jan (foto: Jana Kotková)

Jednatel společnosti Ing. Martin Smítal k tomu řekl: „Nadaci založili lidé stojící za firmou Prolicht Czech. Jsme tým lidí, kteří mají své rodiny, své zájmy, tvrdě pracují a zároveň si jsou vědomi, že měli v životě štěstí. Štěstí, které jim umožnilo být tím, kým jsou nyní. Rádi bychom se o toto naše štěstí podělili s těmi, kterým ho nebylo dáno tolik, kolik by bylo potřeba. Rádi bychom pomohli rodičům, kteří mají nadané děti, chtěli by talent svých dětí dále rozvíjet, ale sami na to nestačí, nebo nemají dostatek finančních prostředků, aby jejich děti mohly navštěvovat adekvátní kurzy nebo zájmové kroužky, kde by se jim věnovali profesionálové.“

Výňatek ze statusu nadace

Nadace Světlo Pro Talent se zaměřuje zejména na pomoc talentovaným dětem a dospívajícím, kteří pocházejí z rodin, kde příjmy rodičů nestačí pokrýt náklady spojené s jejich koníčky či vzděláváním, a to v jakémkoli oboru, např. ve sportu, hudbě či vědě, ale i v dalších.

Cílem nadace je intenzivní a aktivní vyhledávání talentovaných dětí či dospívajících ze sociálně slabých rodin; integrace a rozvoj konkrétních schopností vybraných dětí, podpora jejich ambicí, chuti ke vzdělání a dosahování úspěchů; zajišťování volnočasových a dalších aktivit vedoucích k rozvoji talentu dítěte.

Obr. 2. Logo nadace Světlo Pro Talent
Obr. 2. Logo nadace Světlo Pro Talent

Tohoto účelu nadace dosahuje prostřednictvím následujících činností a aktivit:

– poskytování prostředků na realizaci vzdělávacích i zájmových činností, tj. např. zajištění a zaplacení lektorů, dopravy, potřebných pomůcek, oděvu a v závislosti na typu dané aktivity úhrada dalších nákladů,

– poskytování pomoci s účastí na lokálních i mezinárodních soutěžích, vzdělávacích exkurzích, výletech a pobytech,

– spolupráce s pedagogicko-psychologickými poradnami, základními a středními školami a volnočasovými institucemi.

Více informací o nadaci a možnostech její podpory zájemci získají zde: www.svetloprotalent.cz, nadace@svetloprotalent.cz.

[PROLICHT CZECH s. r. o.]