Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

LEDVANCE představuje novou řadu LED pásků a příslušenství

2. 8. 2019 | LEDVANCE | www.ledvance.cz.

Flexibilita na třetí

Společnost LEDVANCE nabízí velkoobchodníkům nový sortiment LED pásků pro bohatou škálu profesionálních osvětlovacích aplikací. LED pásky jsou k dostání ve třech různých třídách a vyhoví širokému spektru požadavků. Kromě LED pásků sortiment zahrnuje také velký výběr LED předřadníků, profilů pro přisazenou nebo zapuštěnou montáž, krytů a jiného příslušenství – to vše jako sladěný celek poskytuje profesionálům v oblasti osvětlení systémové řešení pod značkou LEDVANCE.

LED pásky jsou k dispozici ve třech různých třídách: Superior, Performance a Value. Liší se především v tom, jaké je jejich ideální použití, životnost, stupeň krytí, počet LED světelných zdrojů na metr, světelný výstup a vyzařování. Jsou k dostání ve čtyřech teplotách chromatičnosti – 2 700 K, 3 000 K, 4 000 K a 6 500 K – a s různými světelnými toky: od 300 do 2 000 lm/m. Díky tomu jsou vhodné pro téměř jakoukoliv osvětlovací aplikaci v konceptu moderního osvětlení, včetně klasického všeobecného osvětlování, osvětlení okolí a nepřímého osvětlení zákoutí a výklenků. Všechny LED pásky jsou opatřeny předem připojenou kabeláží na obou stranách a v případě potřeby je lze snadno zkrátit. Jsou dostupné v chráněném a nechráněném provedení, tj. se silikonovým krytem chránícím proti prachu a vodě nebo bez něj. Všechny produktové třídy se dodávají pouze ve variantě pro stejnosměrné napětí 24 V. Proto je možné napájet z jedné strany LED pásek v jednom kuse v délce až 18 m. To dává velkou svobodu při vypracovávání návrhu LED osvětlení a méně starostí s umístěním LED předřadníků.


Obr. 1. Nové LED pásky třídy Superior, Performance a Value od LEDVANCE 
jsou k dostání ve velkém množství teplot chromatičnosti – od povzbuzující denní
bílé (6 500 K) po teple bílou (2 700 K)

Tři produktové třídy pro široké spektrum požadavků

Pásky třídy Superior s certifikací TÜV jsou obzvláště vhodné pro náročné osvětlovací aplikace ve velkých reprezentativních budovách. Na místech, jako jsou firemní kanceláře, luxusní hotely, nákupní centra a muzea, nabízí mimořádné podání barev s indexem Ra větším než 90. Díky 140 LED světelným zdrojům na metr je zajištěn velmi homogenní světelný výstup a vyzařování po celé délce pásku. Produkty třídy Superior v chráněném provedení a s krytím IP67 jsou ideální také pro venkovní použití v nepříznivých podmínkách a pro prašné a vlhké interiéry.

Vyznačují se velmi dlouhou dobou života až 60 000 h. Na pásky této třídy poskytuje společnost LEDVANCE pětiletou záruku.


Obr. 2. Použití LEDVANCE LED pásků třídy Superior

Produkty třídy Performance, rovněž s certifikací TÜV, se vyznačují dlouhou dobou života až 35 000 h. V chráněném provedení se stupněm krytí IP66 jsou odolné proti prachu a vydrží nápor proudu vody. Díky Ra 80 zajišťují kvalitní barevné ztvárnění a jsou vhodné pro středně velké kancelářské budovy, školy, restaurace, bary a obchody. Na pásky třídy Performance nabízí společnost LEDVANCE tříletou záruku.

Produkty třídy Value jsou všestrannými pomocníky s velmi dobrým poměrem ceny k výkonu, určenými k osvětlování na základní úrovni. Mají také Ra 80 a jsou k dostání v chráněném provedení s IP65 a s dobou života až 20 000 h. Díky těmto vlastnostem jsou dobrou volbu pro vnitřní prostory, jako např. menší kanceláře, penziony a soukromé prostory, ale také do vhodných venkovních prostorů.


Obr. 3. Použití LEDVANCE LED pásků třídy Performance


Obr. 4. Použití LEDVANCE LED pásků třídy Value

Široká nabídka příslušenství pro snadnou instalaci a bezproblémový provoz

V montážní sadě pro systém LEDVANCE LED pásků naleznou osoby provádějící instalaci veškeré komponenty, které potřebují pro snadnou instalaci a bezproblémový provoz. Mezi ně patří LED předřadníky v různých verzích pro příslušné třídy, s možností provedení s IP ochranou nebo s funkcí stmívání. Zákazníci si také mohou vybrat z široké nabídky profilů, včetně provedení pro různé typy instalace – otevřená nebo s fazetou, stropní nebo nástěnná montáž. Nabídka též zahrnuje různé přívodní kabely, konektory, koncovky a montážní prvky.

Společnost LEDVANCE poskytuje pracovníkům zajišťujícím instalaci podporu rovněž prostřednictvím konfigurátoru systému LED pásků. Po zadání klíčových dat k projektu řešení osvětlení konfigurátor automaticky vygeneruje podrobný seznam dílů se všemi požadovanými komponenty.

Nový systém LED pásků zájemci najdou pod značkou LEDVANCE, pro velkoobchodníky je k dostání od července.

Více informací lze nalézt na stránkách www.ledvance.cz.


Vyšlo v časopise Světlo č. 4/2019 na straně 22.
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.