Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

LED moduly Tridonic pro čočky LEDiL DAISY

18. 12. 2019 | Tridonic GmbH & Co KG | www.tridonic.com

Osvětlení kanceláří bez oslnění připravené k okamžitému použití.

Lineární LED moduly LLE 24 mm (ADV) s čočkami LEDiL DAISY a příslušné předřadníky v provedení SELV jsou ideální kombinací pro účinné kancelářské osvětlení bez rušivého oslnění. LED moduly byly speciálně vyvinuty pro čočky, aby vytvořily přesně přizpůsobenou jednotku, která je připravena k okamžitému použití.

LED moduly, předřadníky SELV a čočky LEDiL spolupracují tak, aby bylo snadné dosáhnout osvětlení kanceláří bez oslnění. Klíčem k tomuto jednoduchému, uživatelsky příjemnému řešení osvětlení je skutečnost, že uspořádání čipů LED na LED modulu je přesně přizpůsobeno optické části čoček LEDiL. Výsledkem je světlo bez oslnění (UGR < 19) s charakterem „darklight“ (s černým reflektorem), které poskytuje vysoký vizuální komfort a splňuje všechny požadavky na vyhovující osvětlení kanceláře a pracoviště.

Lineární LED moduly LLE 24 mm s čočkami LEDiL DAISY Tridonic
Obr. 1. Lineární LED moduly LLE 24 mm
s čočkami LEDiL DAISY

Flexibilní kombinace

Moduly LLE 24 mm jsou k dispozici ve verzích Tunable White s teplotami chromatičnosti Tcp od 2 700 do 6 500 K a standardních variantách s Tcp 3 000 a 4 000 K. Dodávány jsou v délkách 140, 280, 560 a 1120 mm a s typickými světelnými toky 400, 750, 1 500 nebo 3 500 lm. Měrný výkon systému je 184 lm/W (4 000 K) a 170 lm/W (tunable white – laditelná bílá). Měrný výkon modulu je až 200 lm/W. LED moduly lze velmi flexibilně kombinovat. Mohou být použity v mnoha rozličných svítidlech, od jednotlivých jednotek až po kompletní světelné linky. Zapojení a instalace jsou snadné díky svorkovnicím, které jsou umístěny na straně čipů; lze objednat i varianty se svorkovnicemi na spodní straně modulu.

Moduly obou verzí poskytují vysokou kvalitu světla a velmi dlouhou dobu života: 72 000 h. Index podání barev je Ra > 80 s úzkými tolerancemi barev (MacAdam 3).

Výrobce na ně poskytuje pětiletou záruku.


Obr. 2. Osvětlení zasedací místnosti moduly LLE 24 mm s čočkami LEDiL

O společností Tridonic

Tridonic je společnost ve skupině Zumtobel a sídlí v Dornbirnu v Rakousku. Patří mezi světové lídry v osvětlovací technice a své zákazníky podporuje inteligentním hardwarem a softwarem, který jim přináší nejvyšší kvalitu, spolehlivost a úsporu energie. Jako globální inovátor síťových technologií pro světelná řešení vyvíjí Tridonic nové nástroje použitelné v osvětlovacích soustavách od malých až po velké, které umožňují výrobcům svítidel, správcům zařízení, integrátorům systémů, projektantům a mnoha dalším skupinám zákazníků zvolit nové obchodní modely.

Základem pro vývoj a zavádění nových, inteligentních a síťových osvětlovacích systémů je 1 778 vysoce kvalifikovaných zaměstnanců a obchodních partnerů ve více než 50 zemích po celém světě. Ve fiskálním roce 2018/2019 dosáhla firma obratu 348,3 milionu eur.

Obr. 3. Použití LED modulů s čočkami LEDiL k osvětlení kanceláře
Obr. 3. Použití LED modulů s čočkami LEDiL k osvětlení kanceláře

Společnost Tridonic se zavázala k partnerství s dalšími odborníky, aby podpořila vizi internetu věcí ve světelné technice. Cílem je společně vyvinout inovativní technologická řešení, která transformují osvětlovací systémy na inteligentní sítě a umožní související služby. Díky své důkladné odborné znalosti v oboru je Tridonic ideálním partnerem pro zavedené značky i nováčky na trhu.


Vyšlo v časopise Světlo č. 6/2019 na straně 10.
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.