Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Festival světla SIGNAL má svou mobilní aplikaci s největší virtuální galerií v ČR

13. 10. 2013 | |

První ročník festivalu světla SIGNAL, který odstartuje v Praze již 17. 10., má svou mobilní aplikaci. Tento elektronický průvodce festivalem nabízí hned několik využití. Obsahuje mapu světelných instalací, informace o uměleckých dílech a jejich autorech, soutěž o věcné ceny a možnost prohlédnout si či vložit fotografii do největší virtuální galerie v ČR, která vznikne ve spolupráci se společností CISCO na Staroměstském náměstí. Aplikace nezapomíná ani na možnost check-inu či vložení fotky na sociální sítě. Je dostupná pro iOS i Android v češtině a angličtině.

Mapa a trasy

Mobilní aplikace festivalu světla SIGNAL usnadní návštěvníkovi orientaci. V sekci „mapa“ mohou uživatelé najít podrobnou mapu světelných instalací včetně prokliku na jejich popis a informace o autorovi uměleckého díla. „Vychytávkou“ jsou pak navržené trasy, které návštěvníkovi nabízejí tři různé cesty, jak si festival projít. Aplikace nabízí trasu okolo nábřeží a rodinnou či královskou trasu.

Největší virtuální galerie v ČR od společnosti CISCO

Aplikace však nemá pouze informativní a průvodcovský charakter. Nabízí také možnost prohlédnout si či přímo vložit vlastní fotografii do největší virtuální galerie v ČR, která vznikne na Staroměstském náměstí. Návštěvník, který pořídí vlastní fotografii světelné instalace či video mappingu, u kterého se nachází, bude mít možnost na dálku vložit tento obrázek s popiskem do galerie na Staroměstském náměstí. Fotografie se pak okamžitě stane součástí největší virtuální galerie v ČR a bude ke zhlédnutí všem, kteří použijí aplikaci Signal.

Soutěž o sound systémy Philips

Další funkcí aplikace je pak soutěž pro návštěvníky festivalu. Stačí, aby se divák „checknul“ u vybrané světelné instalace a sdílel svou vlastní fotografii uměleckého díla na Facebook. Kdo vloží fotku v čase, který je nejblíže času vygenerovanému algoritmem na serveru hry, vyhrává. Více o soutěži na webu www.signalfestival.com.
 


Festival světla SIGNAL proběhne v Praze od 17. do 20. října 2013 vždy od 19:30 do 23:30 hod. Pro více informací sledujte www.signalfestival.com, Facebook http://www.facebook.com/SignalFestival nebo Twitter https://twitter.com/signalfestival