Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Dotek křišťálu společnosti Preciosa rozzářil Monaco Yacht Show 2019

3. 10. 2019 | Preciosa Lighting | www.preciosalighting.com/cs

Preciosa Lighting představuje jeden ze svých Signature Designs pod názvem Pearl Drop. Tento interaktivní design je určen speciálně pro jachty a byl představen na letošním ročníku výstavy Monaco Yacht Show v ikonickém přístavu Port Hercules. 

Pearl Drop

Tato nová elegantní světelná instalace byla upravena speciálně pro lodě a jachty a doplněna o dynamické a interaktivní prvky. „Pearl Drop dokáže vytvořit v interiéru intimní atmosféru s poetickým nádechem. Díky doteku a pohlazení perly dojde k přenosu a sdílení energie, která tak rozzáří celý design,” instalaci popsal Michael Vasku, kreativní ředitel společnosti Preciosa Lighting. „Tato světelná instalace vyzdvihuje perlu jako něco vzácného a ukazuje umělecký způsobem to, jak v Preciose chápeme světlo.”

Zahajovací galavečer a předávání cen 

Preciosa Lighting měla tu čest opět vytvořit oficiální trofeje pro Monaco Yacht Show, které jsou předávány ve čtyřech kategoriích majitelům a designérům superjachet. Cenu vytvořil designer Lukáš Uliarczyk, který v ní chtěl zachytit osobnost, tvar a pohyb jachty. „Tuto trofej považuji za poctu moři, ale i za umělecké zobrazení její přídě.“ popsal pan Uliarczyk.

Kreativní ředitel společnosti Preciosa Andreas Klug předal ocenění v kategorii Finest New Superyacht Award společnosti Abeking & Rasmussen, za jachtu Excellence.

V jednotlivých kategoriích byly také oceněny jachty:

  • RINA Award: Attila, společnost Sanlorenzo
  • Exterior Design Award: Excellence, společnost Abeking & Rasmussen
  • Interior Design Award: TIS, společnost Lürssen
  • Finest New Superyacht Award: Excellence, společnost Abeking & Rasmussen

Radost a vzrušení přinesla celému týmu společnosti Preciosa také informace o vítězství jachty TIS v kategorii Interior Design Award, protože právě Preciosa pro jachtu vytvořila 10 lustrů a 12 nástěníků z ručně foukaného českého křišťálu. Svítidla do celkového designu jachty dokonale zapadají a ladí květinový dekor, který je provázejícím motivem všech vyrobených svítidel.

Aktivity Preciosy Lighting na Monaco Yacht Show jsou součástí programu Maritime Programme, který nabízí designová řešení speciálně pro lodě a jachty.

Tiskové matieriály Preciosa Lighting