Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Co byste dnes vzkázali lidem? Signal Festival promítá světelná poselství v centru Prahy

28. 4. 2020 | Signal Festival | www.signalfestival.com

Dva dubnové večery se na malostranské náplavce mezi Mánesovým mostem a Hergetovou Cihelnou objeví vzkazy, které člověka povzbudí v době, kdy svět bojuje proti pandemii koronaviru a některé země se už pomalu vracejí k normálnímu životu. Světelná poselství nadějně vyhlíží blízkou budoucnost a přináší motivaci. Na zeď je vyšle například režisér Vít Klusák, herečka Jenovéfa Boková, cestovatel Ladislav Zibura a další známé osobnosti. Za akcí stojí organizátoři Signal Festivalu. Ten se tak připojí mezi velké kulturní organizace, které chtějí přispět pozitivním impulsem k současnému stavu. Světelné poselství může ostatním předat také každý, kdo svůj vzkaz napíše na facebookové stránky Signal Festivalu, odkud budou organizátoři postupně vybírat další texty. Vznikne tak unikátní kolektivní poselství upozorňující na sílu lidské komunikace v jakékoliv době. Poselství se budou na zdi objevovat 28. a 29. dubna od 20:30 do půlnoci.

Veřejný prostor začíná skoro po dvou měsících ožívat, ale návrat k normálnímu životu bez roušek a bez strachu ještě potrvá. Pomocí světelného média jsme proto vytvořili místo, kde mohou lidé vzkázat, co by dnes řekli ostatním, aby jim zvedli náladu v této nelehké době. Svět, ve kterém žijeme, se vlivem pandemie změní. Věřím, že se najdou i věci, na které se můžeme těšit. Naše poselství nesou povzbuzení a motivaci do příštích měsíců. A to teď nejvíce potřebujeme,“ vysvětluje Martin Pošta, ředitel Signal Festivalu. Do projektu se zapojily desítky známých osobností. Svá světelná poselství vyšle na zeď na malostranské náplavce u Cihelné ulice například režisér Vít Klusák, cestovatel Ladislav Zibura, architektka Eva Jiřičná, zpěvačka Katarzia nebo umělkyně Kateřina Šedá. Zatímco herečka Jenovéfa Boková posílá na zeď vzkaz „Všechno bude dobrý, buďme na sebe hodní!“, basketbalista Tomáš Satoranský vzkazuje s nadsázkou „Hlavně se z toho nepos*at.“

Poselství ve formě světelných vzkazů může na malostranskou náplavku u Cihelné ulice vyslat každý, kdo svůj vzkaz zašle na facebookovou stránku Signal Festivalu. Z virtuální zdi na tu skutečnou budou organizátoři akce vzkazy promítat 28. a 29. dubna od 20:30 do půlnoci.

Signal Festival se koná tradičně na podzim v ulicích Prahy, kam přináší umělecká díla jež propojují kulisy města s nejmodernějšími technologiemi. Jednotlivými instalacemi či doprovodným programem vždy reaguje na aktuální společenská témata, která nechává zaznít v širokém měřítku veřejného prostoru. Světelná poselství jsou výhledem do pozitivní budoucnosti po boji s pandemií koronaviru.

8. ročník festivalu digitální a kreativní kultury Signal proběhne od 15. do 18. října 2020.

Více informací na www.signalfestival.com

Facebook: www.facebook.com/SignalFestival

Instagram: www.instagram.com/signalfestival/

Tiskové materiály www.piaristi.cz