Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Český výrobce svítidel MODUS podporuje české zdravotnictví

3. 5. 2021 | MODUS spol. s r. o. | www.modus.cz

V březnu předala společnost MODUS další šek nemocnici v České Lípě. Suma pochází z prodeje svítidel vyrobených kompletně bez čínských komponentů. Výrobce má za cíl darovat miliony korun.

V březnu předala společnost MODUS další šek nemocnici v České Lípě. Suma pochází z prodeje svítidel vyrobených kompletně bez čínských komponentů. Výrobce má za cíl darovat miliony korun.

Všechna svítidla se značkou MODUS jsou kompletně vyráběna v našem výrobním závodě v České Lípě a splňují všechny podmínky pro označení Český výrobek. My jsme se však rozhodli pro ještě větší výzvu,“ sdělil spolumajitel společnosti Ing. Jiří Kavka.

„Vzhledem k současné ekonomické a epidemiologické situaci jsme se rozhodli nabídnout novou řadu našich svítidel, u kterých budeme garantovat, že žádná součástka, kterou nakupujeme, nebude vyrobena v Číně. Považujeme za správné, abychom v této nelehké situaci podpořili naše evropské dodavatele, a podporovali tedy evropskou ekonomiku a evropská pracovní místa, a nikoliv hospodářství státu, který je svým přístupem v začátku pandemie dle našeho názoru zodpovědný za nynější epidemiologickou situaci ve světě.“

Obr. 1. Předávání příspěvku firmy Modus zástupcům českolipské nemocnice  Obr. 2. Svítidla typu MODUS LLL jsou vhodná především k osvětlování kanceláří a školních učeben
Obr. 1. Předávání příspěvku firmy Modus zástupcům českolipské nemocnice
Obr. 2. Svítidla typu MODUS LLL jsou vhodná především k osvětlování kanceláří a školních učeben

Tato svítidla s označením China free v sortimentu MODUS lze rozeznat podle koncovky EU v kódu výrobku a je možné je žádat u obchodních partnerů společnosti, kterým MODUS děkuje za spolupráci.

V provedení China free je nabízeno 90 % standardní produkce společnosti. Ať už jde o kancelářská svítidla s mřížkou (LLL…./ /EU), svítidla k osvětlení školek (KX…/EU), nebo třeba průmyslové osvětlení s krytím IP65 (PL…EU), či svítidla k osvětlování vysokých hal (MEGAL…/EU).

Obr. 3. Univerzální model svítidla MODUS KX lze použít ve všech vnitřních prostorech  Obr. 4. Průmyslová svítidla MODUS PL s vyšším krytím (IP65) jsou dodávána do maximálního výkonu 13 100 lm
Obr. 3. Univerzální model svítidla MODUS KX lze použít ve všech vnitřních prostorech
Obr. 4. Průmyslová svítidla MODUS PL s vyšším krytím (IP65) jsou dodávána do maximálního výkonu 13 100 lm

Hlavní typy svítidel

Svítidla typu MODUS LLL, vybavená mřížkou s dvojitou parabolou pro zamezení oslnění (UGR 19), jsou vhodná především k osvětlování kanceláří a školních tříd. Hledá- -li zájemce univerzální svítidlo, model MODUS KX je tou pravou volbou, lze je použít ve všech vnitřních prostorech a díky krytí IP54 je vhodné i do průmyslového prostředí. Mezi průmyslová svítidla s vyšším krytím (IP65) se řadí např. modely MODUS PL a MODUS MEGAL. Prvně jmenované svítidlo typu klasického prachotěsu je nyní dodáváno do maximálního výkonu 13 100 lm, ale lze je instalovat i do vyšších prostorů. Druhé jmenované svítidlo je díky svému maximálnímu výkonu 45 000 lm vhodné pro realizaci opravdových výzev v osvětlování. Svítidlo je možné vybavit např. krytem z materiálu PCN (polykarbonát + nanoprisma) s certifikací tzv. ball-test, a je tedy ideální volbou pro sportoviště. Skutečným vrcholem v sortimentu společnosti je svítidlo Q DECO SKY, s jehož pomocí si lze vytvořit slunečný den v kanceláři.

Uvažte prosím, zdali i Vy chcete používáním těchto výrobků podpořit českou a evropskou ekonomiku a zároveň náš zdravotní systém, neboť z prodeje každého takového produktu finančně podporujeme zdravotnictví České republiky.

Obr. 5. Průmyslové svítidlo s vyšším krytím (IP65) MODUS MEGAL o maximálním výkonu 45 000 lm  Obr. 6. Osvětlení prostoru v administrativní budově svítidlem Q DECO SKY
Obr. 5. Průmyslové svítidlo s vyšším krytím (IP65) MODUS MEGAL o maximálním výkonu 45 000 lm
Obr. 6. Osvětlení prostoru v administrativní budově svítidlem Q DECO SKY

Osvětlení hangáru svítidly MODUS MEGAL
Obr. 7. Osvětlení hangáru svítidly MODUS MEGAL

Seznam obchodních partnerů společnosti MODUS, kteří na tomto projektu participují, zájemci najdou na webových stránkách www.modus.cz.

Informace o společnosti Modus:
– společnost vznikla v roce 1994,
– orientace především na kancelářská a průmyslová svítidla,
– zaměstnává 350 pracovníků,
– export 70 %,
– vyrábí si vlastní LED moduly do svítidel.

Kontakt: MODUS spol. s r. o., Žižkova 273, 252 25 Jinočany, Czech Republic
mobil: +420 725 828 064, tel.: +420 242 410 247, e-mail: kavkaj@modus.cz