Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

BOOBA v novém showroomu, který předčil veškerá očekávání

10. 3. 2020 | BOOBA, s. r. o. | www.booba.cz

Odborné veřejnosti již dobře známá společnost BOOBA se specializuje na návrhy osvětlení od malých soukromých projektů po velké projekty v privátní a veřejné sféře (rezidentní vily, kancelářské i průmyslové komplexy apod.). Na osvětlení pohlíží jako na velmi významný prvek prostoru, který musí do celkového konceptu zapadat po technické i po estetické stránce. Společnost přináší na český trh spolehlivost, kvalitu, vkus, vášeň, netradiční řešení, inovativní přístup, ochotu a flexibilitu jak výrobků, tak také služeb.

Obr. 1. Obchodní jádro společnosti BOOBA během slavnostního otevření nového showroomu v Praze-Stodůlkách
Obr. 1. Obchodní jádro společnosti BOOBA během slavnostního otevření nového showroomu v Praze-Stodůlkách

Ve snaze poskytnout klientům nejlepší produkty, servis a služby se společnost BOOBA rozhodla spojit s několika renomovanými českými společnostmi a pod záštitou rakouské společnosti Josko v Praze 23. ledna 2020 otevřela na adrese Holýšovská 2923/4, 155 00 Praha luxusní nový showroom určený nejnáročnějším klientům.


Obr. 2. Nejmenší ze sedmi zasedacích místností nového showroomu


Obr. 3. Největší část zasedací místnosti, skutečné vinárny


Obr. 4. Zasedací místnost s výstižným názvem Srub

Showroom představuje jedinečný koncept reprezentující nejmodernější materiály, technologie, jedinečnost a kvalitu v doprovodu prvotřídních profesionálních služeb. Vyhoví i těm nejnáročnějším požadavkům a rozmanitým nápadům architektů, designérů a klientů. Jsou zde formou reálných velkorysých instalací prezentována nejzajímavější designová i architekturní svítidla. Klienti tak mají možnost si svítidla lépe představit ve svém interiéru i exteriéru.

Předváděcí prostory neslouží jen jako místo k vystavení svítidel všech značek, které na českém trhu společnost BOOBA zastupuje, jde zejména o konzultační a tvůrčí prostor, místo s komplexním servisem. Klientům se zde odborníci věnují od prvních skic nápadů až po detailní realizaci jejich projektů. Samozřejmostí jsou podpora a servis projektů již realizovaných.


Obr. 5. Designové schodiště spojující obě patra nového showroomu

Vedle luxusních projektů nejvyšší designové úrovně pro nejnáročnější klientelu společnost BOOBA rozvíjí své odborné oddělení zaměřené na komerční sektor. Přesunutí její centrály do nejluxusnějšího a nejprofesionálnějšího showroomu v Česku neznamená odvrácení se od technických a odborných projektů. Naopak – v této komerční sféře je společnost BOOBA ještě silnější a profesionálnější, než kdy byla. Navázala úzkou spolupráci se španělským výrobcem NormaGrup, jehož produkty v Česku a na Slovensku výhradně distribuuje.


Obr. 6. NormaGrup – vývojové a technologické centrum

Obr. 7. NormaGrup – výroba svítidel a nouzových svítidel
Obr. 7. NormaGrup – výroba svítidel a nouzových svítidel

Společnost NormaGrup otevřela v roce 2019 zbrusu nové technologicko- vývojové centrum, ve kterém navrhuje nové produkty a před uvedením na trh je testuje a podrobuje závěrečné certifikaci. Součástí tohoto centra je i přednáškový sál a laboratoře, kde se konají semináře pro odbornou veřejnost a školení projektantů a světelných techniků. Společnost BOOBA se uvedených vzdělávacích programů pravidelně účastní a aktivně se podílí na vývoji a optimalizaci vybraných produktů.

Obr. 8. Systém ovládání a řízení DALI svítidel NormaLink v kombinaci s DALI nouzovými svítidly plní i úlohu automatického monitorovacího systému nouzového osvětlení podle EN 62034
Obr. 8. Systém ovládání a řízení DALI svítidel NormaLink v kombinaci s DALI nouzovými svítidly plní i úlohu automatického monitorovacího systému nouzového osvětlení podle EN 62034

Obr. 9. Nouzové svítidlo Extraline osazené LED i na spodní hraně praporku; kombinuje tak funkci označení únikové cesty a osvětlení únikové cesty
Obr. 9. Nouzové svítidlo Extraline osazené LED i na spodní hraně praporku; kombinuje tak funkci označení únikové cesty a osvětlení únikové cesty

Do skupiny NormaGrup spadají tyto jednotlivé značky: NormaLux – nouzová svítidla a systémy nouzového osvětlení, NormaLit – průmyslová a technická svítidla, NormaDet – bezpečnostní systémy detektorů plynů a kouře, NorClinic – specializované nemocniční osvětlení a rozvody. V Česku a na Slovensku se nejvíce používají svítidla značek Norma- Lux a Normalit. Svým sortimentem pokrývají velmi široké spektrum pro efektivní ekonomické osvětlení administrativních budov, škol, veřejných budov, průmyslových a skladových hal, včetně nouzového osvětlení, ať už to jsou autonomní svítidla s vlastní baterií, nebo nízkonapěťové centrální bateriové systémy.

Obr. 10. Průmyslová svítidla BLOK v krytí IP67, vysoká účinnost, UGR < 22
Obr. 10. Průmyslová svítidla BLOK v krytí IP67, vysoká účinnost, UGR < 22

Obr. 11. Řada vestavných svítidel Elit – různé výkony, barvy a provedení
Obr. 11. Řada vestavných svítidel Elit – různé výkony, barvy a provedení

Ve společnosti NormaGrup je na jednom místě soustředěn vývoj i kompletní výroba. To jí poskytuje velkou flexibilitu v otázkách projektových úprav a rychlé reakce na potřeby trhu, a to nejen hmatatelných produktů, ale také softwarových. Důkazem je systém pro kontrolu, správu a řízení svítidel NormaLink, uvedený na trh v roce 2018. Ten si díky svému nejpřívětivějšímu uživatelskému rozhraní ze všech srovnatelných softwarů na trhu, oblíbilo již mnoho spokojených klientů. Celý systém, tedy jak software, tak hardwarové komponenty, jsou 100% vyvíjeny a vyráběny společností NormaGrup. Systém je neustále zdokonalován a doplňován novými komponenty a funkcemi. Je jím možné kontrolovat a řídit jakákoliv svítidla s protokolem DALI. Zároveň u nouzových svítidel DALI plní úlohu dohledového monitorovacího systému, usnadňující práci správcům budov při jejich předepsaných nutných pravidelných kontrolách a testech. Celý systém je modulový, tedy jeho rozsah je od malé mateřské školy přes průmyslové haly po velké administrativní komplexy. Systém lze spravovat a kontrolovat prostřednictvím mobilní aplikace (iOS i Android) nebo je možné využít servisní služby společnost BOOBA ve formě dálkového dohledu.

BOOBA, s. r. o.
Holýšovská 2923/4, 155 00 Praha 5
mobil: +420 604 104 473
e-mail: booba@booba.cz
web: www.booba.cz


Vyšlo v časopise Světlo č. 2/2020 na straně 8.
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.