časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Získejte nové klienty! Energomonitor rozšiřuje partnerskou síť pro své produkty

27. 1. 2016 | Energomonitor, s.r.o. | www.energomonitor.cz

Elektrikáři, energetičtí auditoři, elektrotechnici, prodejny a e-shopy s elektronikou, zbystřete! Máte příležitost rozšířit své portfolio služeb a produktů o Energomonitor, zařízení sloužící k měření a online sledování spotřeby energií v domácnostech i firmách. 

Česká společnost Energomonitor v loňském roce proškolila první partnery pro instalaci a používání zařízení Energomonitor na monitoring a optimalizaci spotřeby energií. V letošním roce bude Energomonitor partnerskou síť nadále rozšiřovat a hledá další partnery, zejména elektrikáře, energetické poradce a instalační techniky. Ti mohou díky Energomonitoru své služby rozšířit o energetické poradenství, prodej a instalaci zařízení, jež pomáhá klientům kontrolovat a snižovat výdaje za elektřinu, vodu a plyn.

„Energomonitor je sice jednoduché zařízení pro kontrolu energií,″ říká vedoucí partnerského prodeje Martin Hudec, „jenže  firemní zákazníci nechtějí jen krabičku, požadují celou službu. Proto vyhledáváme firmy i jednotlivce, které můžeme proškolit a pomoci jim obsluhovat převážně menší a střední firemní klientelu požadující přehled o energiích.

Energomonitor

Taková instalace vyžaduje předinstalační prohlídku, při níž partner zjistí, co vlastně zákazník chce řešit, jaké energie používá a co je třeba sledovat. Podle toho navrhne a nabídne technologické řešení z portfolia Energomonitoru a po dohodě s klientem je instaluje. Za prodej a instalaci získává provizi, další příjem mu plyne z případného poradenství. Řada zákazníků totiž nechce data z Energomonitoru vyhodnocovat sama, spíše očekává pravidelný servis, jenž zahrnuje návrh úsporných opatření i výběr správného dodavatele a také periodický dohled nad obojím. Trvalý tlak na nízké ceny energií i optimální technologický postup umožní snížit výdaje za elektřinu i o čtvrtinu.

Energomonitor

V loňském roce zájem o energetická řešení výrazně vzrostl. Zatímco v předchozích letech byl „firemní energetik“ doménou především větších společností, v roce 2015 si výdajů za elektřinu a plyn začaly všímat i střední a menší firmy. „Například penziony a ubytovací zařízení, kde příprava teplé užitkové vody představuje velké náklady, chtějí někoho, na koho se mohou obrátit a kdo bude na jejich straně. Nestačí jim někdo, kdo jim pomůže za svou provizi vyplnit papír na přechod k jinému dodavateli,″ říká Martin Hudec.

„A obracejí se často na nás, protože nás najdou na internetu nebo se s námi potkají na veletrhu. Jenže osobní poradenství není naše role, k tomu bychom jim rádi doporučili naše partnery.″ Stejně tak mohou partneři Energomonitoru doplnit své služby, které již zákazníkům poskytují, o řešení Energomonitoru.

Cílem Energomonitoru je do konce roku 2016 nabízet ucelenou databázi prověřených instalačních a konzultačních partnerů pro všechna krajská a okresní města v ČR. 

Máte-li zájem stát se partnery, kontaktujte Energomonitor: 

Martin Hudec, tel.: +420 603 470 941, martin.hudec@energomonitor.cz

 

Energomonitor

Energomonitor, s.r.o.

Energomonitor, s.r.o.
Energomonitor, s.r.o.
Hlubinská 917/20
Ostrava
702 00
www.energomonitor.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021