časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Zápustná svítidla LINX PROFI – novinka v sortimentu společnosti Greenlux

27. 3. 2019 | Greenlux s.r.o. | www.greenlux.cz

Novinka v sortimentu společnosti Greenlux – zápustná svítidla Linx Profi, je odpovědí na častý požadavek zákazníků: Potřebuji něco za ty zářivkové „hrnce“, ale v LED provedení. Linx Profi však uživateli poskytne ještě něco navíc, než nabízí běžné LED svítidlo.


Obr. 1. LED svítidlo LINX PROFI v kruhovém provedení

Hlavní snahou při vývoji bylo nabídnout svítidlo efektivní a přitom zajišťující nadstandardní zrakovou pohodu. Určeno je především do interiérů s dlouhodobým výskytem osob, kdy je zapotřebí účinné a přesné vykonávání zrakových úkolů. Toho bylo dosaženo konstrukčním řešením a použitými komponenty, ze kterých je svítidlo sestaveno. Hlavní část svítidla je vyrobena z hliníkového odlitku s chladičem s výraznými žebry. Světelným zdrojem je hlouběji vsazený COB čip, jehož světlo je rozptýleno průsvitným polykarbonátovým krytem a dále směrováno reflektorem. Tím se omezuje rušivé oslnění. Barevný tón světla COB čipu je neutrálně bílý s teplotou chromatičnosti 4 000 K a všeobecným indexem podání barev větším než 90. Předřadník je jako samostatné ovládací zařízení spojen se svítidlem bajonetovým konektorem. Provedení předřadníku je tzv. flicker free, takže vnímavější jedinci nebudou z osvětlení trpět únavou očí a bolestmi hlavy. V nabídce jsou svítidla ve čtvercovém anebo kulatém provedení, vždy ve čtyřech příkonových verzích: 10, 20, 30 a 40 W.


Obr. 2. LED svítidlo LINX PROFI ve čtvercovém provedení

Světelný tok odpovídá měrnému výkonu 95 lm/W. Na kompletní svítidlo je poskytována pětiletá záruka. Věříme, že svítidla Linx Profi si najdou cestu k zákazníkům, kteří ocení jejich kvalitní světlo.


Vyšlo v časopise Světlo č. 2/2019 na straně 20.
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.