časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Zapouzdření pro kabelové aplikace

10. 11. 2017 | okatec, spol. s r. o. | www.okatec.cz

Široký výběr zapouzdření z produkce německé společnosti Odenwälder Kunststoffwerke Gehäusesysteme GmbH nabízí její zastoupení v ČR, žamberská firma okatec spol. s r. o.

Zajímavou skupinu výrobků tvoří nová řada plastových pouzder CONNECT, určených pro využití v technice kabelů. Materiálem pouzder je akrylonitril-styren-akrylát + polykarbonát. Plast je stabilizovaný proti degradaci ultrafialovým zářením a má schopnost zpomalit hoření. Výrobky se dodávají v šedobílém odstínu (RAL 9002) v různých tvarových provedeních podle určení. Vnější část pouzdra má dvě části, navzájem spojené. Tvar lze zvolit vypouklý nebo zploštělý. Povrch má nepatrně prohloubenou plochu, aby byly okraje nalepovaných prvků (membránové klávesnice, dekorační fólie apod.) chráněny proti odlupování.

Zapouzdření pro kabelové aplikace Okatec

Velikost výlisků řady CONNECT má stanoveny tři hodnoty délek – 76, 116 a 156 mm. V zapouzdření je dostatek místa pro instalaci kompaktních displejů, kontrolek LED a konektorů USB.

Zvláštní pozornost je věnována velmi exponované části – místu vstupu kabelu do pouzdra. Jsou k dispozici buď volitelné koncové kryty, nebo kabelové objímky. Pouzdra jsou vybavena soustavou integrované ochrany proti namáhání kabelových objímek.

Toto zapouzdření poskytuje mnoho možností pro optimální kombinace: mohou sloužit například jako pouzdra ovládačů připojených k ovládanému zařízení kabelem – tedy volně visících nebo jako spojovací článek mezi různými zařízeními či pro dálkový/doplňkový ovládač.


Vyšlo v časopise Elektro č. 11/2017 na straně 51. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021