časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Vyber si svůj styl: Hager Electro uvádí na trh novou řadu spínacích přístrojů lumina

23. 10. 2020 | Hager Electro, s. r. o. | www.hager.cz

Minimalistický tvar, kvalitní řemeslné zpracování a nevtíravá barevnost. Společnost Hager Electro uvádí na český a slovenský trh tři nové designové řady vypínačů lumina. Portfolio domovních přístrojů lumina je velmi široké a plně vyhoví současným požadavkům na kvalitní provedení elektroinstalace: ať už se jedná o vícenásobné klapky se signalizačním podsvícením nebo bez, otočné stmívače, žaluziové spínače, pohybová čidla nebo třeba HDMI zásuvku.

Lumina vypínače Hager

Lumina soul představuje základní designovou variantu nové rodiny vypínačů. Díky svému nenápadnému vzhledu a univerzální bílé barevnosti je ideální volbou do téměř jakéhokoliv typu interiéru, protože vypínače lumina soul na sebe v žádném případě nepoutají pozornost. Standardní jednorámeček se vyrábí v rozměru 80 x 80 mm. K dispozici máte ale i vícenásobné rámečky: jak pro vodorovnou, tak i pro svislou montáž, a to až pětirámeček. Vypínače lumina soul najdou své uplatnění jak v rezidenčních, tak i komerčních a průmyslových objektech. Pro jejich široké použití hovoří i příznivá cena.

Lumina intense je k dispozici ve třech základních barvách: lesklá bílá, matná stříbrná a matná černá. Tyto vypínače z kvalitního plastu představují ideální volbu do současných rezidenčních i komerčních interiérů. Jednorámeček je o něco větší než bývá obvyklé – 87,4 x 87,4 mm. Pro vodorovnou i svislou montáž existují až pětirámečky.

Lumina passion přináší nejširší možnosti výběru barev a materiálů. Rámečky této řady spínačů máte k dispozici v následujících materiálových a barevných variantách: bílé a černé sklo, kartáčovaný hliník ve stříbrné nebo černé barvě, mosaz, dubové a bukové dřevo. Všechny tyto rozmanité rámečky lze libovolně kombinovat s centrálními díly v bílé, stříbrné a černé barvě. Pozornost v každém interiéru upoutá tento robustní vypínač nejen zajímavým provedením, ale i většími rozměry 91 x 91 mm. Pro vodorovnou montáž můžete řadu lumina passion mít až ve čtyřrámečku, pro svislou montáž v trojrámečku.

Při výběru vypínačů ze všech designových řad lumina máte nyní možnost rozhodnout se o finální volbě vzhledu vypínače na posledních chvíli, až do prakticky hotového interiéru. To vše je možné díky novému způsobu provedení vypínačů Hager, kdy všechny řady vypínačů lumina používají identický strojek. Rámeček a vnitřní klapku vypínače lze proto na již do stěny zabudovaný strojek zasadit později, až bude interiér hotový a bude možné opravdu zodpovědně a na místě vyzkoušet a vybrat z vícero designů, materiálů a barev. Stejně snadné je kdykoliv v budoucnosti vzhled vypínačů vyměnit, jednoduchou výměnou rámečku a vnitřní klapky, bez nutnosti měnit i strojek.

Pro ještě snazší výběr designu vypínače je pro vás připraven nový konfigurátor lumina, kde si každý může zkusit vybrat a sestavit svůj vypínač „nanečisto“. Najdete jej na webových stránkách https://hagerkonfigurator.cz/lumina/. Pokud byste raději vypínač viděli na vlastní oči a rádi byste si nové designové řady lumina přišli tak říkajíc osahat, je pro vás k dispozici showroom Hager Electro ve Zdibech u Prahy. Na níže uvedených kontaktech je možné domluvit si schůzku v showroomu nebo si naopak vypůjčit vzorový kufr lumina domů nebo do architektonické kanceláře a v klidu si jednotlivé barevné kombinace vyzkoušet a promyslet.


Společnost Hager s německo-francouzskými kořeny a sídlem v německém Blieskastelu je více než 60 let specialistou na elektrické instalace v bytových a komerčních objektech. Česká pobočka Hager Electro oslavuje v roce 2020 již 25 let svého působení v České republice. O české a slovenské zákazníky se stará tým obchodních, technických a marketingových specialistů.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021