časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Vítězné projekty v soutěži o nejlepší realizovaný projekt KNX instalace

10. 4. 2018 | KNX národní skupina České republiky | www.knxcz.cz

Spolek KNX národní skupina České republiky, z. s. vyhodnotil a odměnil projekty přihlášené do soutěže o nejlepší projekt elektrické instalace v systému KNX realizovaný v letech 2016 a 2017.

Jako nejlepší byl vyhodnocen projekt systémové KNX instalace v administrativní budově firmy M-TECH v Praze, realizovaný firmou CABLEX s.r.o. Ústí nad Labem. Projekt využil v maximální míře jednak přímé řízení řady funkcí po sběrnici KNX, zatímco značný počet funkčních oblastí byl do KNX instalace vhodně začleněn prostřednictvím různých rozhraní.

Vítězné projekty v soutěži o nejlepší realizovaný projekt KNX instalace

Druhým nejlepším realizovaným projektem je systémová KNX instalace v rodinném domě v Malenovicích, dodaná firmou IQ Budovy s.r.o. Prlov. V projektu byly vhodně využity komponenty a rozhraní KNX zajišťující ekonomické řízení funkcí.

Kromě toho byla udělena zvláštní cena za originální řešení inteligentního akvária v Praze, realizovaného firmou BACS s.r.o. V projektu jsou využity přístroje KNX pro řízení všech parametrů týkajících se kvality vody v akváriu a všech dalších funkcí souvisejících s provozním režimem akvária.

Vyhlášení výsledků soutěže o nejlepší KNX projekt naleznete zde.


Spolek KNX národní skupina České republiky, z. s. byl založen v polovině roku 2015 jako nezisková organizace sdružující zástupce výrobců, uživatelů a vzdělávacích organizací za účelem podpory jediného celosvětově normalizovaného systému elektrických instalací. Na dodávkách jeho komponentů se podílí více než 400 firem. KNX se v řadě zemí již stal nejrozšířenějším systémem pro řízení funkcí v malých i velkých budovách.