časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Termální kamery pomohou řešit incidenty, aniž by narušovaly soukromí

28. 12. 2017 | Axis Communications AB | www.axis.com/cz

Uvedením prvních termálních kamer v základní řadě P zpřístupnila společnost Axis Communications přednosti termálního zobrazování širšímu okruhu zákazníků a v mnoha jiných prostředích, než tomu bylo dříve. Cenově výhodné kamery přinášejí možnosti termálního „vidění“ i pro malé a středně velké systémy s omezeným rozpočtem – typicky školy, pečovatelská zařízení a malé samostatné maloobchodní prodejce – a umožňuje detekovat vniknutí a identifikovat povahu incidentů, aniž by docházelo k porušení práva na zachování nedotknutelnosti identit dotyčných osob.

Termální technologie se cení kvůli tomu, že dokáže zajistit spolehlivou detekci s nízkým podílem planých poplachů, ale až dosud byla cena vysoce kvalitních termálních kamer mimo možnosti organizací s menšími rozpočty. Nová síťová termální kamera AXIS P1280-E je určena pro vnitřní nebo venkovní použití, přičemž má flexibilní provedení, které umožňuje umístit jednotku s termálním čidlem i do stísněných míst, a lze k ní objednat celou řadu montážního příslušenství k instalaci na stěnu či strop nebo kameru zapustit do povrchu. Termální síťová kamera AXIS P1290 je určena pro vnitřní použití a pro zachování diskrétnosti ji chrání kopule.

síťová termální kamera AXIS P1280-E

V ideálním případě lze oba modely použít jako cenově výhodné detektory s možností vizuálního potvrzení pro zajištění bezpečnosti lidí a majetku v mnoha prostředích. Kamery mají vestavěné analytické nástroje, jako je AXIS Video Motion Detection, které mohou poslat upozornění, když kamera detekuje pohyb objektů v předem definované oblasti. Kamery rovněž podporují platformu AXIS Camera Application Platform, která je kompatibilní se širokou škálou aplikací třetích stran.

Termální síťová kamera AXIS P1290

Martina Lundh, globální produktová manažerka společnosti Axis Communications, vysvětluje přínosy termálního snímání: „V prostředích, kde je naprosto nezbytné zachovat soukromí osob – například ve školách a pečovatelských domovech – dokáže termální snímání detekovat incidenty, aniž by se odhalily detaily konkrétních osob v záběru. Ve spojení s analytickými nástroji umějí tyto nové kamery upozornit nebo spustit alarm, když pacient nebo ubytovaná osoba upadne, a personál tak může okamžitě zasáhnout.“

„V pečovatelských domovech mohou zaměstnanci sledovat pacienty a obyvatele na dálku, aby mohli pracovat efektivněji, aniž by své pacienty a obyvatele rušili. Stejně tak je možné používat termální zobrazování pro sledování pohybů studentů ve škole, přičemž personál nemusí být fyzicky přítomný v každé místnosti nebo chodbě, a rušit tak soukromí studentů. Kromě toho mohou být kamery použity uvnitř školy i mimo ni k zjišťování neoprávněného vstupu před vyučováním, během něj nebo po jeho skončení.“

Tiskové materiály Axis Communications AB


Společnost Axis nabízí inteligentní bezpečnostní řešení, která vedou k chytřejšímu a lépe chráněnému světu. Axis je největší světový dodavatel na trhu IP kamer a působí jako hybná síla v tomto odvětví tím, že průběžně uvádí inovativní síťové produkty založené na otevřené platformě. S pomocí globální sítě partnerů tak přináší svým zákazníkům vysokou hodnotu. Axis si zakládá na dlouhodobých vztazích se svými partnery, kterým poskytuje na stávajících i na nových trzích jak průlomové síťové produkty, tak i své znalosti.

Axis má více než 2.700 vlastních zaměstnanců ve více než 50 zemích na celém světě a spolupracuje s globální sítí více než 90.000 partnerů. Axis je společnost založená v roce 1984 se sídlem ve Švédsku. Je zalistována na burze NASDAQ Stockholm pod značkou AXIS. Více informací o společnosti Axis najdete na naší webové stránce www.axis.com.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021