časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Strojírenský veletrh bude opět o něco větší

30. 5. 2016 | Veletrhy Brno, a. s. | www.bvv.cz

O účast na letošním ročníku MSV je mimořádný zájem a v pavilonech zbývají už poslední volná místa. Od 3. do 7. října 2016 čeká návštěvníky brněnského výstaviště nejrozsáhlejší přehlídka průmyslových technologií za několik posledních let.

Veletrhy Brno MSV

Sudé ročníky Mezinárodních strojírenských veletrhů jsou tradičně bohatší, protože se v jediném termínu koná hned šest průmyslových veletrhů: vedle MSV také IMT, FOND-EX, WELDING, PLASTEX a PROFINTECH.

Specializovaný bienální veletrh obráběcích a tvářecích strojů IMT (International Machine Tools Exhibition) zvýrazňuje obor, který brněnskému veletrhu dominuje každý rok, a letos se v něm představí více než třetina všech vystavovatelů. Také bienální technologické veletrhy věnované oborům slévárenství, svařování, zpracování plastů a povrchové úpravy se letos zaplňují velmi dobře. Mezinárodní slévárenský veletrh FOND-EX, Mezinárodní veletrh svařovací techniky WELDING, Mezinárodní veletrh plastů, pryže a kompozitů PLASTEX a Mezinárodní veletrh technologií pro povrchové úpravy PROFINTECH tak na brněnské výstaviště přivedou i firmy, které se v lichých letech MSV neúčastní.

Zároveň vzrostl zájem zahraničí, odkud na veletrh přicestuje již přibližně polovina vystavovatelů. Mj. se očekává významná účast firem z Číny, která bude poprvé v historii zastoupena početněji než Německo. Čínským vystavovatelům je letos vyhrazen celý pavilon A1.

Z hlediska naplněnosti veletrhu k datu jsme na tom nejlépe za několik posledních let, pochvaluje si zájem vystavovatelů ředitel MSV Ing. Jiří Rousek. Pět měsíců před zahájením je většina hal téměř obsazena, takže firmy, které se chtějí zúčastnit, by s přihláškou neměly dlouho váhat. Pokud nechtějí vystavovat venku, mají právě nyní poslední příležitost vybrat si kvalitní výstavní plochu v pavilonu.”

Podobně jako v loňském roce, kdy na MSV poprvé v historii zasedala Vláda České republiky, se i letos očekává účast významných politiků. Svou přítomnost na slavnostním zahájení již potvrdil premiér Bohuslav Sobotka.

Více informací naleznete na internetových stránkách www.bvv.cz/msv/.

Tiskové materiály Veletrhy Brno, a. s.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021