časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

SENO spol. s r. o. se představuje

3. 4. 2020 | Ing. Pavel David | SENO spol. s r. o. | www.seno.cz

Firma SENO spol. s r. o. se sídlem v Praze byla založena v roce 1993 jako součást evropské prodejní sítě společnosti SENO Import-Export Handelsgesellschaft m. b. H. Wien. U jejího zrodu stáli vedle Josefa Steineggera pánové Jiří Novotný a Pavel David. Současné obsazení naleznete na www.seno.cz.

V 90. letech se naše firma orientovala hlavně na dodávky stavebních prvků pro elektrotechniku a elektroniku. Hlavním artiklem byly různé konektory a miniaturní relé.

V roce 1999 jsme získali výhradní obchodní zastoupení švýcarské firmy Schleuniger, vedoucího světového producenta strojů pro výrobu kabelové konfekce, a v krátké době jsme k prodeji strojů Schleuniger přidali péči o jejich servis. Další kroky v budování firmy představovalo převzaté výhradní obchodní zastoupení firem VOGT AG Verbindungstechnik v roce 2001, Autosplice v roce 2002 a Polyrack v roce 2003. Vedle výhradního zastoupení výše uvedených firem jsme distributory výrobků Escubedo, Colombo Sergio, ContaClip, Elesta GmbH, Everel, Cirris Systems a WEZAG GmbH se značkou WDT.

Reprezentujeme tedy významné světové firmy, jejichž výrobky nalézají použití v širokém spektru průmyslu. Stručný popis je níže.

SCHLEUNIGER AG a jeho další divize vyrábějí především stříhací a odizolovací stroje na kabely a vodiče, automatické stroje pro výrobu kabelové konfekce (krimpovací centra), krimpovací stroje, firma Di.IT se zabývá digitalizací zpracování kabelů a v nabídce je i možnost odizolování kabelů laserem a stroje pro měření kvality krimpovaného spoje. Všechny informace jsou na www.schleuniger.ch.

VOGT AG Verbindugstechnik se zabývá spojovací technikou. Ať jsou to duté a plné nýty, mechanické prvky pro DPS, pájecí očka, kolíčky a ploché nože do DPS nebo kabelové koncovky izolované a neizolované a další součástky. Silnou zbraní firmy je zákaznická výroba a tzv. hybridní součástky – plast kombinovaný s kovovou součástkou. Více informací naleznete na www.vogt.ch.

AUTOSPLICE Europe GmbH je známý výrobou kontaktních prvků v pásu a spojovací technickou „splice“, pro kterou dodává i lety prověřené stroje. Nechybí samozřejmě i osazovací stroje různého výkonu a různého stupně automatizace pro řadu kontaktních prvků a pinů nejrůznějších tvarů. Podrobnější informace jsou na stránkách www.autosplice.com.

POLYRACK TECH-GROUP Holding GmbH & Co. KG je především zaměřen na 19" kazety pro elektroniku – zástavbové, stolní i zásuvné, malé kazety pro eurokarty 100 mm – přenosné a k montáži na DIN lištu nebo panel, příslušenství – např. kazety s ventilátory, síťové zdroje, osazené desky atd. Zákaznická výroba tvoří velkou část produkce. Pro podrobnosti navštivte www.polyrack.de.

Especialitats Elèctriques Escubedo S.A. je významný výrobce kontaktů v pásu. Jsou to ploché a kulaté propojky, kabelová oka, spojky i pro smaltované dráty a různé typy koncovek. Ve spojení s firmou CS S.r. l. Unipersonale dodává izolační návleky a vícepólové izolační kryty na své kontakty. Další informace jsou k dispozici na www.escubedo.com a www.cscolombo.com.

CONTA-CLIP Verbindungstechnik GmbH vyrábí šroubové a bezšroubové svorky, dutinky na konce kabelů, reléové, propojovací a jiné moduly, krabice, svorky do plošných spojů, systém značení a popisování. Podrobné informace jsou k dispozici na www.conta-clip.de.

ELESTA GmbH je švýcarská firma, která se specializuje na výrobu bezpečnostních relé, tj. relé s nuceně vedenými kontakty pro bezpečnostní aplikace a dopravní techniku. Více na www.elesta-gmbh.com.

Ze skupiny EVEREL Group S.p.A. máme v nabídce výrobky Molveno a Signal Lux, tj. kolébkové, posuvné, tlačítkové a otočné spínače, IEC zásuvky včetně držáků pojistek a různá signální světla. Podrobné informace na www.everel.eu.

CIRRIS Systems jsou nízkonapěťové a vysokonapěťové testery kabelů a kabelových svazků. Informace na stránkách www.cirris.com.

WEZAG GmbH a jeho obchodní značka WDT nám dodávají ruční nářadí pro zpracování všech typů konektorů a kabelů a řadu osvědčených stolních pneumatických, elektrických a hydraulických krimpovacích lisů. Detailní informace na www.wezag.de.


Vyšlo v časopise Elektro č. 3/2020 na straně 14.
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021