časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

SENO představuje VOGT AG – Systém lisovacích nástrojů

2. 3. 2021 | SENO, spol. s r. o. | www.seno.cz

V dnešním článku jsme pro vás připravili několik informací o sortimentu lisovacích nástrojů švýcarské firmy VOGT AG, kterou na českém trhu zastupuje firma SENO, spol. s r. o.

V dnešním článku jsme pro vás připravili několik informací o sortimentu lisovacích nástrojů švýcarské firmy VOGT AG, kterou na českém trhu zastupuje firma SENO, spol. s r. o.

Firma VOGT AG Verbindungstechnik byla založena v roce 1962 ve švýcarském Lostorfu. Společnost VOGT je mezinárodně uznávaný, spolehlivý a odborně respektovaný dodavatel nejenom oborů elektro a elektroniky, ale i třeba právě lisovacích strojů a nástrojů.

Mezi lisovací přístroje v nabídce firmy VOGT AG jednoznačně patří, pro sériovou práci nejčastěji používaný, stolní pneumatický krimpovací stroj Swiss Safety Crimp Maschine 4084ssc. Při maximální bezpečnosti poskytuje optimální služby při krimpovací síle max. 70 kN. Doba cyklu je přibližně 1,5 vteřiny a provozní tlak max. 6 bar. Rozměry stroje jsou 390 × 175 × 440 mm, hmotnost 22 kg.

Swiss Safety Crimp Maschine 4084ssc
Swiss Safety Crimp Maschine 4084ssc

Dále do sortimentu lisovacích nástrojů patří ruční krimpovací kleště 4084z a doplňkově také elektrický stolní krimpovací strojek 4084ecg.

Klíčovou vlastností systému lisovacích nástrojů firmy VOGT AG je to, že výměnné lisovací matrice (čelisti) umožňují použití ve více přístrojích. Například že stejné lisovací matrice pro stolní pneumatický krimpovací stroj Swiss Safety Crimp Maschine 4084ssc lze použít i pro ruční krimpovací kleště 4084z. Tato vlastnost je velmi využitelná zejména pro servisní práce a při krimpování malých množství kontaktů.

Ruční krimpovací kleště 4084z
Ruční krimpovací kleště 4084z

Jak ve strojích, tak v ručních kleštích se lisovací matrice svírají vzájemným posuvným pohybem, tj. lisovací matrice neopisují při práci kružnici. Tím je dosaženo vyšší přesnosti krimpování při působení stejné síly ve všech pozicích, které v sobě lisovací matrice obsahuje.

V nabídce je vedle třinácti nejobvyklejších typů lisovacích matric (viz tabulka níže) ještě řada dalších lisovacích matric na poptávku.

Výměnné lisovací čelisti VOGT AGVýměnné lisovací čelisti VOGT AG

Výrobní sortiment firmy VOGT AG je rozsáhlý, a proto doporučujeme vaše požadavky s námi konzultovat. Můžete ale i sami hledat v internetovém obchodě firmy VOGT AG na adrese: www.vogtshop.ch nebo www.vogt.ch.

Pro vaše veškeré dotazy – technické, cenové a k dostupnosti zboží – je vám k dispozici výhradní zastoupení VOGT AG pro ČR – firma SENO, spol. s r. o.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021