časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Seno představuje: Firmy ELESTA GmbH a VOGT AG

21. 6. 2019 | SENO, spol. s r. o. | www.seno.cz

Výrobní sortiment švýcarských firem Elesta GmbH a Vogt AG Verbindungstechnik, které na českém trhu zastupuje SENO spol. s r. o.

Firma ELESTA byla založena již v roce 1952 jako Elesta Elektrotechnik AG. Výrobním sortimentem byla výroba světelných optických senzorů, měřicích a řídicích systémů a relé. Pod tímto obchodním názvem vyráběla firma Elesta až do roku 1996. V roce 1997 byla založena firma Elesta relais GmbH, do které byl převeden hlavní výrobní program, což je výroba bezpečnostních relé s nuceně vedenými kontakty. V roce 2013 byla firma přejmenována na ELESTA GmbH. Firma ELESTA je součástí skupiny PILZ GmbH & Co. KG a sídlí v Bad Ragaz ve Švýcarsku.

Hlavním vývojovým a výrobním programem firmy ELESTA jsou:
– relé s nuceně vedenými kontakty,
– miniaturní optické snímače,
– zákazníkem definované senzory a relé.

Bezpečnostní relé ELESTA
Bezpečnostní relé ELESTA

ELESTA relé s nuceně vedenými kontakty jsou normativní elementární relé podle IEC 61810-1. Používají se hlavně v kontrolách funkční bezpečnosti, tedy všude tam, kde je požadavek na vysokou chranu lidského zdraví a života.

Vysoký stupeň diagnostického pokrytí a vyšší spolehlivost předurčují tato relé pro použití hlavně v řízení strojů a zařízení, ve výrobních technologiích, ve zdravotnictví a v neposlední řadě i v řídicích systémech výtahů nebo kolejové techniky. Tato relé, díky své unikátní konstrukci, umožňují jednak sledování polohy spínacího relé, jednak nucené rozpojení kontaktů relé, a to i v případě, kdy nějaký kontakt zůstane „svařený“.

 

Firma VOGT AG Verbindungstechnik byla založena v roce 1962 ve švýcarském Lostorfu. Pod vedením rodiny Vogtů vyrábí jednotlivé elektromechanické díly a komponenty. Společnost VOGT je mezinárodně uznávaný, spolehlivý a odborně respektovaný dodavatel oborů elektro a elektroniky. K okamžitému dodání ze skladu má více než 18 000 druhů standardních dílů. Výrobní program doplňuje také výroba speciálních a zákaznických dílů.

Výrobní a prodejní program:
– nýtovací technika, distanční trubičky k DPS, podložky, třmeny,
– pájecí kolíčky a očka, kontaktní díly a ploché kolíky do DPS,
– kabelová oka, ploché kolíky a dutinky, lisovací kabelové koncovky,
– ruční nářadí, lisy a příslušenství,
– speciální výrobky, zakázková výroba.

Prakticky jedna třetina katalogu VOGT AG obsahuje materiály pro desky plošných spojů. Firma vyrábí pájecí kolíčky, očka, piny, bateriové kontakty, ploché dutinky a kolíky – vše určené pro zapájení do DPS. Sortiment je rozsáhlý, a proto se doporučuje zvláštní požadavky podle rozměrů, popisu nebo výkresu předem konzultovat se zástupci firmy.

Vyhledávat v sortimentu lze také samostatně v internetovém obchodě firmy VOGT AG na: www.vogtshop.ch nebo www.vogt.ch

Pro DPS jsou určeny nové typy kontaktů pro baterie AA a AAA při zachování stávajícího rozložení v DPS vrtaných otvorů. Technici VOGT vytvořili nové typy s cílem snížit náklady výroby a u minus pólu zaručit stabilitu pružnosti. Díky tomuto přístupu mohl VOGT podstatně snížit cenu.

VOGT dále rozšířil nabídku SMD (Surface Mounted Devices) – součástek pro povrchovou montáž. K dispozici jsou nyní: kontaktní pero, upevnění šroubku M4, pájecí můstek, držák pojistky (průměr 5 mm) a plochý kolík 6,3 × 0,8. Drobnou, ale praktickou novinkou jsou ochranné izolační návleky na ploché kolíky 2,8/4,8/6,3 v červené, modré a žluté barvě.

Pro veškeré dotazy (technické, cenové a k dostupnosti zboží) je vám k dispozici výhradní zastoupení představených firem pro ČR – firma SENO, spol. s r. o.


Vyšlo v časopise Elektro č. 6/2019 na straně 35. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021