časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Řídicí dotykové panely Bender COMTRAXX® CP9xx

12. 5. 2020 | Vladimír Frič, GHV Trading, spol. s r. o. | www.ghvtrading.cz

Přehledné a jednoduché ovládání pro bezpečnost na operačních sálech a jednotkách intenzivní péče.

V kritických situacích je pro ochranu života obzvlášť důležitá rychlá detekce problémů. Ovládací panely s výstražnou indikací nové řady COMTRAXX® CP9xx poskytují vždy optimální přehled všech připojených systémů, rychle varují v případě poruchy a zajišťují pohodlné ovládání celé technologie operačního sálu nebo jednotky intenzivní péče.

Posledním výsledkem vývoje osvědčené řady COMTRAXX® od specialisty na elektrickou bezpečnost firmy Bender je všestranné monitorovací centrum v dotykovém ovládacím panelu s výstražnou indikací CP9xx v několika variantách, flexibilně programovatelné s možností integrovat digitální a analogové vstupy měřených hodnoty s různým provozním napětím, výkonem a funkcemi.

Modulární všestranný systém s různými rozhraními a pohodlnou obsluhou nabízí nemocnicím maximální bezpečnost a další výhody pro integraci ovládacích prvků a odolnost proti budoucím změnám.

Řídicí dotykový panel COMTRAXX® CP907“

Obr.: Řídicí dotykový panel COMTRAXX® CP907“

Provozní pohodlí s přehledem o bezpečnosti

Zařízení COMTRAXX® CP9xx se snadno a intuitivně ovládají; vizualizace je jasná a jednoznačná. Umožňují tak bezpečnou manipulaci se systémy a komponentami, zejména v hektických situacích.

Vysoká úroveň bezpečnosti – Poplachové zprávy a provozní stavy jsou graficky zvýrazněny a snadno čitelné.

Ovládání pomocí dotykového panelu – Dotykový displej TFT je robustní; všechny funkce lze snadno ovládat prstem přes moderní strukturu menu podobnou chytrému telefonu.

Jasná struktura – Jasná struktura, volně konfigurovatelná pro všechny aplikace, zobrazuje přehledně a strukturovaně informace o příkazech, stavu a požadavcích.

Optimální viditelnost – Vysoce kvalitní displeje nabízejí vynikající kontrast a široký úhel pohledu s vynikající čitelností.

Grafika – COMTRAXX® CP9xx umožňuje integraci technologií s obrázky na pozadí.

Individuální design – Uživatelské rozhraní panelů COMTRAXX® CP9xx lze individuálně přizpůsobit příslušným místním požadavkům. Jsou k dispozici ve velikostech 7", 15,6" a 24" s tvrzeným skleněným povrchem nebo antibakteriální fólií (volitelné) a nabízejí výběr z 25 jazyků vč. českého.


Snadná integrace přes různá rozhraní

Ovládací panely se signalizací alarmů COMTRAXX® CP9xx jsou inteligentní flexibilně konfigurovatelné centrální monitorovací a řídicí jednotky pro všechny technické systémy v kritickém povozu, se snadnou instalací, zajišťující jednoduchou údržbu připojených zařízení.

Trvalá plná informovanost • Zobrazení stavu systému a stavu alarmů; • Výstup vizuálních a zvukových výstražných zpráv; • Monitoring z centrálního bodu.

Snadná integrace – Řada COMTRAXX® CP9xx má různá rozhraní, pomocí kterých lze bezpečným a snadným způsobem integrovat řadu systémů.

 

Univerzální možnosti rozšíření o aplikace

Kromě všech měřicích, ochranných a monitorovacích systémů Bender lze do modulu COMTRAXX® snadno integrovat další systémy a zařízení:
– IT systémy,
– komunikační systémy,
– signalizace medicínských plynů,
– osvětlení operačního sálu a stolu,
– klimatizace a ventilační systémy,
– řídicí systémy sálových technologií,
– speciální doplňující napájecí systémy a UPS.


Připravenost na budoucnost a ekonomická výhodnost

Řada COMTRAXX® CP9xx je založena na softwaru Linux, je aktualizovatelná a připravená na budoucí vývoj. Systém lze kdykoli upravit a nové technologie snadno integrovat.

Robustní konstrukce – odolné průmyslové displeje s tvrzeným skleněným povrchem nebo antibakteriální fólií (volitelné) jsou navrženy pro použití 24/7.

Volně programovatelný – všechny funkce, obsah a zobrazení zařízení řady COMTRAXX® CP9xx jsou volně programovatelné a proto odolné vůči budoucnosti.

Nové instalace a retrofitting v instalaci – řada COMTRAXX® CP9xx je vhodná pro použití v nově konfigurovaných systémech, pro modernizaci nebo pro umožnění připojení k existujícím instalacím a systémům.

Rychlé aktualizace – aktualizace systému lze provádět rychle a snadno pomocí webové aplikace.

Snadná rozšíření a úpravy – díky modulárnímu systému jsou rozšíření, servis a výměna jednoduché a mohou být prováděny například během přestávky na operačním sále.


Hlavní výhody COMTRAXX® CP9xx


Přehled o stavu systému
– Vizuální a akustické upozornění pro včasnou reakci.

Hygienické provedení – Snadné čištění a dezinfekce povrchu skla.
Snadná integrace – Snadné připojení všech monitorovacích zařízení Bender a dalších komponent.
Pohodlná kontrola – Díky přehledné struktuře menu a jednoduchému dotykovému ovládání v kombinaci se snadno čitelným displejem v moderním designu je obsluha mimořádně pohodlná a zajišťuje optimální přehled.
Technologie budoucnosti – Softwarový, aktualizovatelný a rozšiřitelný všestranný systém lze kdykoli přizpůsobit měnícím se požadavkům, novým konfiguracím a novým technologiím.


Bezpečnost pacientů a personálu na operačních sálech a jednotkách intenzivní péče má nejvyšší prioritu. Řada COMTRAXX® CP9xx je ideálním řešením pro monitorování a řízení operačních sálů a spolehlivě zajišťuje nepřetržitý provoz.

Další informace, technické údaje, ceny a dostupnost najde zájemce na webové adrese: www.ghvtrading.cz/elektricka-bezpecnost/medics/ridici-panely/cp900.html

   


Vyšlo v časopise Elektro č. 4-5/2020 na straně 28.
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021