časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Profesionální světlomety k osvětlení sportovišť a velkých ploch Smart [PRO] 2.0

30. 9. 2018 | Michal Dusil | Elektro-System-Technik, s. r. o. | www.est-praha.cz

Elektro-System-Technik, s. r. o., výhradní dodavatel značky GEWISS v ČR a SR, představuje chytré řešení pro osvětlení velkých ploch založené na efektivitě a úspoře energie: LED světlomety Smart [PRO] 2. 0.

Technologický vývoj svítidel Smart [PRO], řady 2.0, je patentem firmy GEWISS. Svítidla jsou vyvíjena, konstruována a vyráběna výhradně v Itálii. Smart [PRO] 2.0 poskytuje ideální multifunkční, flexibilní a modulární řešení pro velké venkovní plochy, je dokonalou volbou jak pro nová zařízení, tak pro výměnu dosavadních svítidel, a to uvnitř i venku.

Hlava stožáru se světlomety – městský stadion Paolo Magnolfi, Itálie
Obr. 1. Hlava stožáru se světlomety – městský stadion Paolo Magnolfi, Itálie

Světlomety řady Smart [PRO] 2.0 poskytují vizuální komfort, bezpečnost a výjimečnou kvalitu osvětlení veřejných ploch a sportovišť. Vysoce výkonné LED světlomety této řady kombinují nejmodernější současné technologie a atraktivní design spolu s kompaktní a jednoduchou instalací. Vysoký světelný výkon je zajištěn mimo jiné i díky osmi různým optikám: dvěma symetrickým, dvěma asymetrickým a čtyřem rotačně symetrickým.

Světlomety Smart [PRO] 2.0 zaručují efektivní odvod tepla a mimořádně nízké náklady na údržbu, přičemž dávají přesně požadovaný světelný výstup. Italský design spolu s pečlivě vybranými komponentami a materiály zajišťuje spolehlivost a stabilitu.


Obr. 2. Sportovní centrum Carassai, Itálie

Standardní řada obsahuje tři velikosti (jeden, dva a čtyři světelné zdroje) a nahrazuje zdroje od 250 do 1 000 W HID (halogenidové výbojky) se světelným tokem až 79 000 lm. Svítidla uvedené řady jsou k dostání ve třech teplotách chromatičnosti světla (3 000, 4 000 a 5 700 K) a s možností výběru indexu podání barev Ra. Smart [Pro] 2.0 se dodává se stmívatelnými předřadníky (1 až 10 V nebo DALI), což umožňuje optimálně řídit spotřebu energie.

Smart [PRO] 2.0 je ideálním řešením pro různé venkovní aplikace (rovněž s možností montáže na vysoké stožáry): na letištích, v hangárech, na silničních křižovatkách, ve skladech a na parkovištích i ve sportovních zařízeních, jako jsou stadiony, fotbalová hřiště, volejbalové, basketbalové a tenisové kurty.

Obr. 3. Sportovní centrum Pietro Rossini, Itálie
Obr. 3. Sportovní centrum Pietro Rossini, Itálie

Gewiss je v Itálii se svými produkty Smart [Pro] jednou z hlavních firem programu Inovace pro fotbal (více na stránkách www.footballinnovation.it). Tento program, zahájený v roce 2017, zaznamenal už nyní mnoho úspěchů a cílí potenciálně až na 15 000 fotbalových hřišť v Itálii.

Pro bližší informace o světlometech Smart [PRO] 2.0 lze navštívit produktové stránky Gewiss https://goo.gl/CPNDhd nebo kontaktovat výhradního dodavatele značky Gewiss pro ČR a SR: Elektro-System-Technik, s. r. o., Pod Pekárnami 338/12, Praha 9, tel.: +420 266 090 711, e-mail: obchod@est-praha.cz, www.est-praha.cz.


Vyšlo v časopise Světlo č. 5/2018 na straně 35.
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.