časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Pozvánka na výstavu SVĚTLO V ARCHITEKTUŘE 2017 Rozsviťte to s námi!

16. 2. 2017 | Věra Špáňová | ABF, a. s. | www.svetlovarchitekture.cz

Od 23. do 26. března se uskuteční již pátý ročník specializované výstavy svítidel, designu a příslušenství Světlo v architektuře, nově v PVA EXPO PRAHA v Praze-Letňanech. Na celé čtyři dny se rozsvítí hala č. 6, kde představí to nejlepší ze své nabídky významné české i zahraniční značky z oboru svítidel a osvětlovací techniky.

SVĚTLO V ARCHITEKTUŘE

Již tradičně zde bude vyčleněn také prostor pro zajímavé studentské práce (plně funkční svítidla a světelné objekty), vnášející mezi expozice renomovaných společností hravost a kreativitu. Návštěvníci se mají na co těšit. Přestože je letošní výstava stejně jako její předešlé ročníky určena především odborníkům (architektům, projektantům, světelným technikům, stavebním inženýrům a developerům), ani zájemci z řad široké veřejnosti nebudou zklamáni. Ti si tu mohou najít spoustu inspirací pro řešení kvalitního osvětlení svých současných či teprve vznikajících prostorů k bydlení a zároveň během doprovodného programu získat odpovědi na své otázky od přítomných odborníků z oboru světelná technika.

Letošní doprovodný program je určen nejen odborné veřejnosti, ale i zájemcům-laikům.

Především na odbornou veřejnost je zaměřena odborná konference, organizovaná ve spolupráci s Českou společností pro osvětlování, která se bude konat první den výstavy. Bude se věnovat aktuálním tématům z oboru světelné techniky a osvětlování. Hlavními tématy tedy jsou: barva světla, teplota chromatičnosti, svítidla a světelné zdroje – parametry, volba vhodné osvětlovací soustavy a materiálu, vizualizace a výpočty, údržba – možnosti údržby, jasová analýza, ověřování, měření, normalizační a právní rámec.

Další dny budou přednášky zaměřeny i na širší veřejnost (aktuální světové trendy – novinky z veletrhů, světelný design, osvětlení bytového interiéru, architekturní osvětlení apod.). Prostor dostanou také prezentace jednotlivých zúčastněných společností. Programové pódium bude umístěno přímo v centru dění, tj. na ploše výstavní haly 6. Po celou dobu konání výstavy budou odborníci z České společnosti pro osvětlování připraveni v poradenském centru (v sousedství expozice časopisu Světlo, hlavního mediálního partnera akce) odpovídat na otázky ohledně osvětlování.

Souběžně s výstavou Světlo v architektuře bude možné v ostatních výstavních halách veletržního areálu navštívit největší komplex veletrhů bydlení v České republice (For Habitat – veletrh bydlení, stavby a rekonstrukcí, Bydlení, nové projekty – výstava nových projektů bydlení, For Furniture – veletrh nábytku a bytové kultury, For Garden – veletrh zahradní architektury a Design Shaker – výběrová přehlídka interiérového designu), které rovněž osloví širokou veřejnost, jež na výstaviště přijde s konkrétním zájmem postavit si či zařídit bydlení.

Registrovaní odborní návštěvníci budou mít vstup na výstavu a doprovodný program včetně katalogu zúčastněných společností zdarma. Zaregistrovat se mohou předem na www.svetlovarchitekture.cz nebo přímo u vstupu na výstavu.

Foto: Ing. Jana Kotková